Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα ψηλά ενοίκια φέρνουν διαδρομές λεωφορείων μόνο για φοιτητές

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
27.09.2022 - 06:30

Τα ψηλά ενοίκια φέρνουν διαδρομές λεωφορείων μόνο για φοιτητές

Φοιτητές σε Λεμεσό και Λευκωσία δεν ενοικιάζουν λόγω των ενοικίων - Οι λύσεις που προτείνονται

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Λύσεις στα προβλήματα στέγασης φοιτητών λόγω των υψηλών ενοικίων προσπαθούν να βρουν οι αρμόδιοι. Η επιτροπή Παιδείας ξεκινά συζήτηση την Τετάρτη (28/9) με όλους τους εμπλεκόμενους. 

Όπως δήλωσε στην OffsiteNews ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, υπάρχουν διάφορες εισηγήσεις στο τραπέζι για συζήτηση και θα γίνουν διαβουλεύσεις ώστε να τεθούν σε εφαρμογή. 

Μια από τις εισηγήσεις είναι η αλλαγή των ωραρίων λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς των δημόσιων συγκοινωνιών ώστε να εξυπηρετείται η μεταφορά φοιτητών από επαρχία σε επαρχία. 

Όπως εξήγησε ο κ. Μυλωνάς, «το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως για τα δημόσια πανεπιστήμια, δηλαδή το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ. Θα ονομάζεται ταχεία γραμμή, θα είναι για τους φοιτητές και θα προσαρμοστεί βάσει των ωρολόγιων προγραμμάτων των πανεπιστημίων ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση τους από και προς τα δημόσια πανεπιστήμια».

Νοείται, σύμφωνα και με τον πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας πως θα υπάρχουν και νυχτερινά δρομολόγια. 

Παρόλα αυτά υπάρχει και δεύτερη εισήγηση για λύση του προβλήματος και αφορά την πρόταση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως φοιτητές του ΤΕΠΑΚ να διαμένουν σε ξενοδοχεία.

Ταυτόχρονα σημειώνεται πως το ΤΕΠΑΚ την Δευτέρα (26/9) ανακοίνωσε τα ξενοδοχεία με τα οποία έγινε συμφωνία για διαμονή φοιτητών. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούν φοιτητές

«Θα γίνουν διαβουλεύσεις και για τη Λευκωσία, ώστε να μπορούν να διαμένουν φοιτητές σε ξενοδοχεία. Επίσης, θα δοθεί το δικαίωμα και σε φοιτητές που έχουν ενοικιάσει διαμέρισμα, ώστε να παίρνουν και αυτοί το ποσό επιχορήγησης που θα δοθεί για όσους θα μένουν σε ξενοδοχείο.

Την ίδια ώρα ο κ. Μυλωνάς υποστήριξε πως θα δοθούν κίνητρα όπως χτιστούν ή ενοικιαστούν πολυκατοικίες κοντά στα πανεπιστήμια. Σημειώνεται πως με ανακοίνωσή του το ΤΕΠΑΚ ζητά την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από φυσικά ή νομικά πρόσωπα που διαθέτουν κτίρια διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη Λεμεσό, με σκοπό τη στέγαση φοιτητών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ως τελευταία προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθορίζεται η Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2022.

Όλες οι εισηγήσεις που βρίσκονται στο τραπέζι, αναμένεται να συζητηθούν, με τους αρμόδιους να υποστηρίζουν πως αυτό που θα τεθεί πρώτο σε εφαρμογή είναι η αλλαγή των ωραρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς. 

Home