Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα θανατηφόρα θορύβησαν την Αστυνομία - Έρχεται η σχολή οδηγών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.01.2022

Τα θανατηφόρα θορύβησαν την Αστυνομία - Έρχεται η σχολή οδηγών

Η ταχύτητα και η μη χρήση ζώνης οι βασικές αιτίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα αποτελούν μόνιμη γάγγραινα.  Το 2022 μπήκε με το αριστερό, αφού μέσα σε 13 μέρες καταγράφηκαν τρία θανατηφόρα με τέσσερις νεκρούς. Το γεγονός αυτό θορύβησε την Αστυνομία που ψάχνει λύσεις για να σταματήσει το «αίμα» στην άσφαλτο.

Ο υπευθυνος Οδικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Αστυνομίας Γιώργος Μιλής μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι «δυστυχώς η χρονιά άρχισε άσχημα. Τα 3 θανατηφόρα με 4 θύματα μάς ανησυχούν και ψάχνουμε λύσεις. Ο κ. Μιλής είπε ότι υπάρχει εμπλοκή νεαρών σε θανατηφόρα γι’αυτό στοχεύουμε στους νέους. Όπως είπε θα δοθεί προτεραιότητα σε συναντήσεις με τους Οργανισμούς Νεολαίας για να αναλύσουμε το πρόβλημα και να προχωρήσουμε σε διαλέξεις ή επιμορφωτικά σεμινάρια».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Μιλής τόνισε ότι «η βασική αιτία των θανατηφόρων είναι η ταχύτητα και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας  και εδώ πρέπει να εστιάσουμε». Όσον αφορά άλλους παράγοντες που οδηγούν στα θανατηφόρα ο κ. Μιλης ανέφερε ότι είναι το όχημα και το οδικό δίκτυο. Ωστόσο παρατηρησε οτι «τα νέα οχήματα είναι ασφαλή, ενώ το οδικό δίκτυο βελτιώθηκε.  Η ύπαρξη στηθαίου στους δρόμους αποτρέπει δυστυχήματα αρκεί οι οδηγοί να μην τρέχουν»,

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η Σχολή Οδηγών

Απ’ εκει και πέρα το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ποντάρει πολλά στη λειτουργία της Σχολής Οδηγών. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα μπει στη μάχη κατά των τροχαίων δυστυχημάτων και απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες.

Η φιλοσοφία της Σχολής  θα είναι να επανεκπαιδεύει οδηγούς που προέβησαν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις ή τροχαία. Με άλλα λόγια, αντί να επιβάλλονται βαθμοί ποινής ή ποινική καταδίκη οι παραβάτες να ακολουθούν μαθήματα οδήγησης για κάποιες ώρες που θα καθορίζονται.

Ο κ. Μιλής τόνισε ότι «από πλευράς αστυνόμευσης, αλλά και νομοθεσίας κάναμε αρκετά με την αυστηροποίηση των ποινών, αλλά και το σύστημα φωτοεπισήμανσης».

Ο βοηθός υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου Χάρης Ευριπίδου μιλώντας στην Offsite είπε ότι «ως Αστυνομία μελετούμε την κατάσταση και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε θέματα διαφώτισης και επιμόρφωσης των νέων. Η ταχύτητα είναι ο βασικός λόγος των θανατηφόρων και κατά δεύτερο η μη χρήση ζώνης».

Home