Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τα θανατηφόρα θορύβησαν την Αστυνομία - Έρχεται η σχολή οδηγών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
15.01.2022 - 06:00

Τα θανατηφόρα θορύβησαν την Αστυνομία - Έρχεται η σχολή οδηγών

Η ταχύτητα και η μη χρήση ζώνης οι βασικές αιτίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα αποτελούν μόνιμη γάγγραινα.  Το 2022 μπήκε με το αριστερό, αφού μέσα σε 13 μέρες καταγράφηκαν τρία θανατηφόρα με τέσσερις νεκρούς. Το γεγονός αυτό θορύβησε την Αστυνομία που ψάχνει λύσεις για να σταματήσει το «αίμα» στην άσφαλτο.

Ο υπευθυνος Οδικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Αστυνομίας Γιώργος Μιλής μιλώντας στην Offsite ανέφερε ότι «δυστυχώς η χρονιά άρχισε άσχημα. Τα 3 θανατηφόρα με 4 θύματα μάς ανησυχούν και ψάχνουμε λύσεις. Ο κ. Μιλής είπε ότι υπάρχει εμπλοκή νεαρών σε θανατηφόρα γι’αυτό στοχεύουμε στους νέους. Όπως είπε θα δοθεί προτεραιότητα σε συναντήσεις με τους Οργανισμούς Νεολαίας για να αναλύσουμε το πρόβλημα και να προχωρήσουμε σε διαλέξεις ή επιμορφωτικά σεμινάρια».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο κ. Μιλής τόνισε ότι «η βασική αιτία των θανατηφόρων είναι η ταχύτητα και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας  και εδώ πρέπει να εστιάσουμε». Όσον αφορά άλλους παράγοντες που οδηγούν στα θανατηφόρα ο κ. Μιλης ανέφερε ότι είναι το όχημα και το οδικό δίκτυο. Ωστόσο παρατηρησε οτι «τα νέα οχήματα είναι ασφαλή, ενώ το οδικό δίκτυο βελτιώθηκε.  Η ύπαρξη στηθαίου στους δρόμους αποτρέπει δυστυχήματα αρκεί οι οδηγοί να μην τρέχουν»,

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η Σχολή Οδηγών

Απ’ εκει και πέρα το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ποντάρει πολλά στη λειτουργία της Σχολής Οδηγών. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα μπει στη μάχη κατά των τροχαίων δυστυχημάτων και απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες.

Η φιλοσοφία της Σχολής  θα είναι να επανεκπαιδεύει οδηγούς που προέβησαν σε σοβαρές τροχαίες παραβάσεις ή τροχαία. Με άλλα λόγια, αντί να επιβάλλονται βαθμοί ποινής ή ποινική καταδίκη οι παραβάτες να ακολουθούν μαθήματα οδήγησης για κάποιες ώρες που θα καθορίζονται.

Ο κ. Μιλής τόνισε ότι «από πλευράς αστυνόμευσης, αλλά και νομοθεσίας κάναμε αρκετά με την αυστηροποίηση των ποινών, αλλά και το σύστημα φωτοεπισήμανσης».

Ο βοηθός υπεύθυνος Τροχαίας Αρχηγείου Χάρης Ευριπίδου μιλώντας στην Offsite είπε ότι «ως Αστυνομία μελετούμε την κατάσταση και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε θέματα διαφώτισης και επιμόρφωσης των νέων. Η ταχύτητα είναι ο βασικός λόγος των θανατηφόρων και κατά δεύτερο η μη χρήση ζώνης».

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Offsite Team -
26.06.2022 - 10:46

Ενθουσιασμένη με τον διαγωνισμό ρομποτικής Robotex η Αννίτα (vid)

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενθουσιάστηκε με τις παρουσιάσεις και το καινοτόμο περιεχόμενο των κατασκευών που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το επίπεδο των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών. Η κ. Δημητρίου, παρευρέθηκε το Σάββατο, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, για την έναρξη του διαγωνισμού. 

Το Robotex Cyprus 22 που διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society (CCS) θα γιορτάσει τα πέμπτα γενέθλια του, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο, όπως καθιερώθηκε από το 2017.

1

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την εισαγωγική ομιλία του Προέδρου του CCS, Κώστα Αγρότη, την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μαρία Μιλτιάδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Νεολαίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρυσάνθου εκ μέρους του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Διευθυντής Έρευνας στο CYENS και ο Χρίστος Χρίστου, Πρόεδρος του IET Cyprus.

Η διήμερη εκδήλωση είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μάχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Το Σάββατο, η σειρά Line Following εμπλουτίστηκε από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία έπρεπε τα ρομπότ να αποφύγουν, στον διαγωνισμό Μaze τα ρομπότ προσπάθησαν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου και στο ράλλυ Folkrace πολλά ρομπότ αγωνίστηκαν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

2

Την Κυριακή στη μονομαχία Sumo, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον διαγωνισμό Colour Picking και το νέο Girls Fire-Fighting (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού παρουσιάζουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της διαχείρισης αποβλήτων, ενώ στον χώρο υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια και άλλες δράσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία. Το ΚΥΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας του πέμπτου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex.

Πηγή: ΚΥΠΕ

*φωτος - Twitter

Home