Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΤΕΒΕΑ προς ΠτΔ: Να σταλεί οικονομική βοήθεια στον Λίβανο

Offsite Team -
11.08.2020 - 17:37

ΤΕΒΕΑ προς ΠτΔ: Να σταλεί οικονομική βοήθεια στον Λίβανο

Thumbnail
Η εισήγηση της ΤΕΒΕΑ προς τον ΠτΔ

Εισήγηση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για την αποστολή σε είδος, όπως τρόφιμα και υλικά οικοδομής, μέρους της βοήθειας των πέντε εκατομμυρίων ευρώ που δεσμεύτηκε να στείλει η Κυπριακή Δημοκρατία στο Λίβανο, προτείνει η Τουριστική εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).

 

Στην επιστολή με σημερινή ημερομηνία την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ Πέτρος Πέτρου, αφού συγχαίρει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «για την πρωτοβουλία και την άμεση ανταπόκριση» του για αποστολή βοήθειας προς τον γειτονικό και φίλο λαό του Λιβάνου, σημειώνει πως «τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν τις αξίες και την φιλανθρωπία του Κυπριακού Ελληνισμού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη για ολόκληρη την ανθρωπότητα περίοδο».

 

Προσθέτει ότι «λόγω ακριβώς των συνεπειών που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κύπρου» η ΤΕΒΕΑ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξετάσει «την εισήγηση του μέλους της Σάββα Κοσιή αναφορικά με την μορφή της βοήθειας ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ που έχει δεσμευθεί να αποστείλει η Κυπριακή Δημοκρατία. Συγκεκριμένα μέρος αυτής της βοήθειας θα μπορούσε να αποσταλεί σε είδος, με προϊόντα και υλικά που διατίθενται από κυπριακές επιχειρήσεις, όπως τρόφιμα, υλικά οικοδομής και άλλα».

 

Η κίνηση αυτή, συνεχίζει η επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «θα τονώσει σε ένα βαθμό την πληγείσα κυπριακή οικονομία και ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει και τις άμεσες ανάγκες του Λιβάνου στην προσπάθεια που καταβάλλεται για ανακούφιση των πληγέντων και ανοικοδόμηση της Βηρυτού».

Η ΤΕΒΕΑ αναφέρει επίσης πως «εάν η εισήγηση του κ. Κοσιή, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί στη παρούσα στιγμή» καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «όπως ληφθεί υπόψη ούτως ώστε σε περίπτωση που στο μέλλον προκύψει εκ νέου τέτοια ανάγκη, να μπορεί το κράτος να ανταποκριθεί με το συγκεκριμένο τρόπο σε οποιοδήποτε κάλεσμα για βοήθεια».  

Σημειώνεται ότι η επιστολή της ΤΕΒΕΑ κοινοποιήθηκε επίσης στους Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόση Τσιόλα και στον Επίτροπο Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη.  

ΚΥΠΕ

Home