Τελειώνουν οι Παγκύπριες - Παρατείνεται η αγωνία 

Τελειώνουν οι Παγκύπριες - Παρατείνεται η αγωνία 

Πότε αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων

Τελειώνουν σήμερα οι Παγκύπριες εξετάσεις με την αγωνία των τελειόφοιτων μαθητών ωστόσο να παίρνει παράταση για ακόμα μερικές μέρες.

Συγκεκριμένα αν και σήμερα πέφτει η αυλαία των εξετάσεων με μαθητές να παρακάθονται στα μαθήματα των των Γαλλικών, των Εικαστικών εφαρμογών και της Φυσικής, θα α πρέπει να κάνουν ακόμα λίγες ημέρες υπομονή για να δουν ποια βαθμολογία πήραν στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Μιλώντας στην Offsite ο Ανώτερος Λειτουργος της Υπηρεσίας Εξετάσεων Δημήτρης Χανδριώτης ανεφερε ότι αισίως φτάνουμε και φέτος στο τέλος των Παγκυπρίων εξετάσεων, χωρίς να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι μετά την σημερινή μέρα που θα κλείσει ο κύκλος των εξετάσεων η υπηρεσία θα στραφεί στον υλοποίηση των άλλων διαδικασιών που χρειάζονται. 

Όπως τόνισε ο κύριος Χανδριώτης, το επόμενο στάδιο στην όλη διαδικασίας είναι οι διορθώσεις αλλά και οι αναβαθμολογήσεις γραπτών.  Διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι και τις 23 Ιουνίου για να σταλούν οι βαθμοί στα σχολεία των μαθητών, για να μπορέσουν να πάρουν τα απολυτήρια τους  για την απόλυση στα σχολεία. 

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του μήνα θα δημοσιευθούν και οι βαθμοί πρόσβασης ανά πλαίσιο για τα πανεπιστήμια της Κύπρου και τον γενικό βαθμό κατάταξης για τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων, στις Παγκύπριες εξετάσεις παρακάθισαν κατά την φετινή χρονιά πέραν των 7689 υποψήφιων, με τους 324 από αυτούς να είναι παλιοί απόφοιτοι των σχολείων.

Τέλος, τονίζεται ότι 1994 υποψήφιοι παρακάθονται στις εξετάσεις μόνο για απόλυση, ενώ 5695 για πρόσβαση στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, ενώ οι υποψήφιοι για τις στρατιωτικές σχολές είναι 654.  

Home