Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Λεωφόρου Περνέρα στο Παραλίμνι

Τελέστηκαν τα εγκαίνια της Λεωφόρου Περνέρα στο Παραλίμνι

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης

ελέστηκαν χθες βράδυ από την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδου τα εγκαίνια της Λεωφόρου Περνέρα στο Παραλίμνι.  

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι τα εγκαίνια τελέστηκαν στην «παρουσία του Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου, Λειτουργών του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Τμήματος των Δημοσίων Έργων, Δημοτικών Συμβούλων Παραλιμνίου και πλήθους κόσμου».

 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης είπε ότι το συγκεκριμένο πολεοδομικό έργο εκτελέστηκε με κρατικά κονδύλια συνολικής αξίας 8.5 εκατομμυρίων ευρώ και ζήτησε «εκ μέρους της πολιτείας και του Δήμου ένα μεγάλο συγγνώμη στον κόσμο που υπέφερε για δύο επιπρόσθετα χρόνια του προβλεπόμενου χρόνου υλοποίησης του έργου».

 

Πρόσθεσε ότι «η ολοκλήρωση του έργου συνέβαλε καταλυτικά στην βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τόσο των κατοίκων όσο και των επιχειρήσεων, καθώς και στην υλοποίηση βιώσιμης κινητικότητας ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα άτομα με αναπηρία. Η ορθολογιστική διαχείριση των ομβρίων υδάτων, οι δεντροφυτεύσεις, ο ποδηλατόδρομος, ο οδικός φωτισμός, καθώς και τα μεγάλα πεζοδρόμια, συνθέτουν πλέον ένα νέο σκηνικό στην περιοχή της Περνέρας με μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, με μεγαλύτερες προοπτικές έλξης νέων επενδύσεων και με μεγαλύτερες προοπτικές παραγωγής νέων θέσεων εργασίας».  

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η απόδοση του έργου θα επιφέρει πολλαπλάσια ωφελήματα στους ανθρώπους που δεινοπάθησαν τα τελευταία χρόνια λόγω των κατασκευαστικών εργασιών» και ευχαρίστησε τους Υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών «που μας στήριξαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ώστε να γίνει κατορθωτή η αποπεράτωση του έργου» καθώς και άλλα άτομα που νυχθημερόν εργάζονταν και προσπαθούσαν να λύσουν τα διάφορα προβλήματα που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.  

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης στο χαιρετισμό του σημείωσε ακόμα ότι οι προσπάθειες του Δήμου Παραλιμνίου για ολοκλήρωση των σημαντικών υποδομών που στερήθηκε η περιοχή τις προηγούμενες δεκαετίες, «σηματοδοτούνται από το έργο της Λεωφόρου Περνέρας σε συνέργεια με το έργο του παραλιακού πεζόδρομου, την ολοκλήρωση του έργου διαχείρισης των ομβρίων υδάτων, την ενίσχυση του οδικού φωτισμού της οδού Αφροδίτης και οδού Περνέρας που αρχίζει το φθινόπωρο και την ανάπλαση της Πλατείας της Λεωφόρου Περνέρας».  

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρθηκε στα έργα που ολοκληρώθηκαν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, δηλαδή στη νέα Αστυνομική Διεύθυνση, στα Επαρχιακά Γραφεία του Κτηματολογίου και Πολεοδομίας, σε έργα που προγραμματίζεται να αρχίσουν, όπως ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης στο κέντρο του Παραλιμνίου και η Α’ φάση ανάπλασης του πυρήνα του Παραλιμνίου καθώς και στο υπό κατασκευήν κτίριο των Δικαστηρίου και στη δημοσίευση του νέου Τοπικού Σχεδίου Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας και Δερύνειας.  

Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με αγιασμό από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειο και ακολούθησε το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας από την Υπουργό Μεταφορών, τον Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο Αμμοχώστου και άλλους αξιωματούχους.

Home