Τέλη Οκτωβρίου τελικά οι πρώτες κάμερες στους κυπριακούς δρόμους

Τέλη Οκτωβρίου τελικά οι πρώτες κάμερες στους κυπριακούς δρόμους

Από πότε θα αρχίσουν οι πρώτες καταγγελίες / Οι λεπτομέρειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται τελικά να δούμε τις πρώτες κάμερες τροχαίας στους κυπριακούς δρόμους. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ήδη, η ανάδοχος εταιρεία που πλειοδότησε στο διαγωνισμό, έστειλε την τελική μελέτη στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και στις αμέσως επόμενες μέρες θα σταλεί η τελική έγκριση, αφού προηγουμένως ενημερωθεί και η Αστυνομία που θα είναι η αρμόδια Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας Μάρκος Μάρκου τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν προκύπτουν καθυστερήσεις. Είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τέλη Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί η τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν θα καταγραφεί παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από την πρώτη μέρα». Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, η ανάδοχος Εταιρεία δουλεύει από τώρα και την επίσημη εφαρμογή του συστήματος».  

Τι θα καταγγέλλουν

Οι παραβάσεις που θα γράφουν οι κάμερες θα είναι:

  • Παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας
  • Mη χρήση της ζώνης ασφάλειας.
  • Μη χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές.
  • Τη χρήση κινητού τηλεφώνου
  • Τη μη συμμόρφωση με το φωτεινό σηματοδότη όταν το χρώμα είναι κόκκινο 
  • Την παράβαση της γραμμής αναμονής στα φώτα τροχαίας. 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο αριθμός των καμερών

Θα εγκατασταθούν περίπου 90 σταθερές κάμερες και 20 κινητές οι οποίες κινητές θα είναι πάνω σε τριπόδι το οποίο θα εγκαθιστά ο χειριστής στους δρόμους ή μέσα σε όχημα σταθερής εγκατάστασης όπου μέσα από το όχημα θα μπορεί να καταγράφει τις παραβιάσεις ταχύτητας'

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι σε τρεις φάσεις:

'Αρχικά θα εγκατασταθεί η πιλοτική φάση όπου θα εγκατασταθούν περίπου 4 κάμερες μαζί με όλο τον κεντρικό εξοπλισμό και την ετοιμασία του δικτύου για να μπορεί να δουλεύει το σύστημα  πλήρως.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη φάση που θα εγκατασταθούν άλλες 16 κινητές και άλλες 20 σταθερές και η δεύτερη φάση όπου θα εγκατασταθούν ακόμη 66 σταθερές μέσα σε 12 μήνες μετά την παραλαβή της πρώτης φάσης.

Ολόκληρη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού μέσα σε δυο χρόνια περίπου.

Δείτε τι ανέφερε στις 27 Φεβρουαρίου στην OFFSITE ON AIR ο διευθυντής της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας

Home