Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΤΕΠΑΚ: Εμβολιάστηκε η πλειοψηφία ακαδημαϊκών και διοικητικών

Offsite Team -
30.08.2021 - 17:00

ΤΕΠΑΚ: Εμβολιάστηκε η πλειοψηφία ακαδημαϊκών και διοικητικών

Εμβολιάστηκε η πλειοψηφία ακαδημαϊκών και διοικητικών του, λέει το ΤΕΠΑΚ

Εν μέσω αντιδράσεων από τις συντεχνίες ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού, για το πρωτόκολλο που αποφάσισε η Σύγκλητος για το φθινοπωρινό εξάμηνο, το ΤΕΠΑΚ ενημερώνει ότι η πλειοψηφία του ακαδημαϊκού και διοικητικού του προσωπικού του έχει εμβολιαστεί, στέλνοντας ένα «ισχυρό μήνυμα».

 

Σε ανακοίνωση του, το ΤΕΠΑΚ αναφέρει ότι «Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) έχει ήδη εμβολιαστεί, γεγονός που στέλνει ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την επιστήμη και τον εμβολιασμό κατά της νόσου Covid-19 και ενθαρρύνει την φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου να ακολουθήσει το παράδειγμά τους». 

 

Συγκεκριμένα, η εμβολιαστική κάλυψη των ακαδημαϊκών και διοικητικών του ΤΕΠΑΚ ανέρχεται σήμερα στο 95% και 85% αντίστοιχα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυξάνονται καθημερινά και οι φοιτητές που επιλέγουν να εμβολιαστούν κατά της νόσου, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του φθινοπωρινού εξαμήνου με φυσική παρουσία.

 

Αυτό, προστίθεται διαφάνηκε και από την αυξημένη προσέλευση φοιτητών στο εμβολιαστικό κέντρο «walk-in» το οποίο λειτούργησε την περασμένη Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο, ενώ η επαναλειτουργία του αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες, προς διευκόλυνση του εμβολιασμού των φοιτητών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

 

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, ημερομηνίας 24 Αυγούστου, τα μαθήματα με φυσική παρουσία για αυτό το εξάμηνο θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι φοιτητές κατέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από τη COVID-19, ενώ οι υπόλοιποι φοιτητές θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, « έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου και τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, στον μέγιστο δυνατόν βαθμό».  

 

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για το πρωτόκολλο που έχει αποφασιστεί και τις πρακτικές ρυθμίσεις, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, πραγματοποιεί σήμερα συναντήσεις με τις ηγεσίες των φοιτητικών παρατάξεων.

Εξάλλου, άρχισε σήμερα η εβδομάδα ενημέρωσης των νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών του ΤΕΠΑΚ για θέματα σπουδών και φοίτησης, κοινωνικής στήριξης, φοιτητικής ζωής και ανάπτυξης, αθλητισμού, βιβλιοθήκης και υπηρεσιών πληροφορικής.  

Με βάση την απόφαση της Συγκλήτου , δικαίωμα φυσικής παρουσίας, στην ενημέρωση, έχουν φοιτητές/ριες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη νόσο Covid-19 ή πιστοποιητικό νόσησης  (με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής θετικής διάγνωσης).  

Για όσους φοιτητές δεν πληρούν τις πιο πάνω προϋποθέσεις και δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν με φυσική παρουσία στην ενημέρωση, αυτή θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, αύριο Τρίτη, στις 18:00, ενώ διαδικτυακή θα είναι η ενημέρωση και για όλους τους νεοεισερχόμενους μεταπτυχιακούς φοιτητές (επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού), που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, επίσης στις 18:00. 

 

Οι εγγραφές σε μαθήματα για όλους τους νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές (επιπέδου Μάστερ και Διδακτορικού), θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, σήμερα και αύριο, ενώ υπενθυμίζεται πως τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου.

Home