Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το ΤΕΠΑΚ στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια σε αναδυόμενες οικονομίες

Offsite Team -
13.03.2021

Το ΤΕΠΑΚ στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια σε αναδυόμενες οικονομίες

Thumbnail
Διεθνής διάκριση

Ανάμεσα στα 50 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, των χωρών με αναδυόμενες οικονομίες, κατατάσσει το ΤΕΠΑΚ η νέα διεθνής λίστα κατάταξης των Times Higher Education Emerging Economies Rankings 2021.

 

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρει ότι, η συγκεκριμένη λίστα αξιολογεί και κατατάσσει ιδρύματα από χώρες των οποίων οι οικονομίες ταξινομούνται ως αναδυόμενες από τον Όμιλο FTSE του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου. Η φετινή λίστα περιλαμβάνει 606 κορυφαία πανεπιστήμια (έναντι 533 σε σχέση με πέρσι) με αυξημένη ερευνητική δραστηριότητα, από συνολικά 48 χώρες. 

Για τη λίστα Times Higher Education Emerging Economies University Rankings, προστίθεται, χρησιμοποιούνται οι ίδιοι 13 απαιτητικοί δείκτες απόδοσης της κύριας λίστας των The World University Rankings (WUR), αξιολογώντας την απόδοση κάθε πανεπιστημίου στους ακόλουθους τομείς, διδασκαλία, έρευνα, ετεροαναφορές ερευνητικών δημοσιεύσεων, έσοδα από βιομηχανία/ μεταφορά τεχνογνωσίας και διεθνής εικόνα και προοπτική (International Outlook). Η μεθοδολογία, υποδεικνύεται, αναπροσαρμόζεται ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τα χαρακτηριστικά και τις προτεραιότητες ανάπτυξης των Πανεπιστημίων στις αναδυόμενες οικονομίες.

 

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Παντελής Κελίρης, αναφέρει σε δήλωση του πως, η διάκριση αυτή του ΤΕΠΑΚ, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα που πιστοποιεί την αφοσίωση του Ιδρύματος στην αριστεία και την ποιότητα σε διεθνές επίπεδο.

 

«Η επιτυχία αυτή καθώς και άλλες σημαντικές διακρίσεις που έχουμε πετύχει επιβεβαιώνουν ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για υλοποίηση του στρατηγικού στόχου που έχουμε θέσει για διεθνή αναγνώριση και συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του Πανεπιστημίου σε επιλεγμένες διεθνείς λίστες κατάταξης», αναφέρει και προσθέτει ότι, «παράλληλα, αναδεικνύουν ότι το ΤΕΠΑΚ είναι ένας δυναμικός, σύγχρονος και καινοτόμος οργανισμός με πολλές δυνατότητες και προοπτικές».

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Κύπρου που κατατάσσεται στην 64η θέση και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το οποίο, για πρώτη φορά, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Times Higher Education Emerging Economies University Rankings, στις θέσεις 201-250.

ΚΥΠΕ

 

Home