Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΤΕΠΑΚ:Ενημερώνει φοιτητές & ακαδημαϊκούς για το πρωτόκολλο υγείας

Offsite Team -
26.08.2021 - 19:59

ΤΕΠΑΚ:Ενημερώνει φοιτητές & ακαδημαϊκούς για το πρωτόκολλο υγείας

Με πλάνο και αποφασιστικότητα προχωρά η υλοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου

Με πλάνο και αποφασιστικότητα προχωρά  η υλοποίηση της απόφασης της Συγκλήτου σύμφωνα με τον  Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτη Ζαφείρη, σε γραπτό μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα.  

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, «η υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης της Συγκλήτου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2021 έχει ξεκινήσει στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου και με αποφασιστικότητα, αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, σε γραπτό μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητ»α.  

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για το πρωτόκολλο που έχει αποφασιστεί και τις πρακτικές ρυθμίσεις, τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ θα έχει συνάντηση με τις ηγεσίες των φοιτητικών παρατάξεων.

Αύριο Παρασκευή, 27 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με όλο το ακαδημαϊκό και διδακτικό προσωπικό, ενώ θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας με όλους τους φοιτητές.

Ο Πρύτανης Ζαφείρης απευθύνει, στο μήνυμά του, για άλλη μια φορά έκκληση προς τα 

μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, υπό το πρίσμα και της απόφασης της Συγκλήτου, να προχωρήσουν σε εμβολιασμό αξιοποιώντας και το walk in εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει αύριο Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, στο Πανεπιστήμιο. 

 

«Πρώτιστος στόχος όλων μας είναι να ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά με συνθήκες ασφάλειας. Είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι», καταλήγει στο μήνυμά του ο Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.  

Εν τω μεταξύ, συνήλθε σήμερα, στην 1η συνεδρία της, η Ειδική Ομάδα Ασφάλειας και Υγείας που συστάθηκε με βάση την απόφαση της Συγκλήτου, έχοντας αρμοδιότητα τον συντονισμό και την εφαρμογή, σε συνεργασία με άλλα στελέχη του Πανεπιστημίου, της πιστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και διαταγμάτων του κράτους καθώς και των σχετικών αποφάσεων του Πανεπιστημίου. Επικεφαλής της Ομάδας είναι ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Δρ Κώστας Χόππας.  

 

Βάσει του εγκεκριμένου από τη Σύγκλητο Πρωτοκόλλου για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2021, συστάθηκε επίσης ομάδα, κατόπιν εισήγησης μελών της Σχολή Επιστημών Υγείας του ΤΕΠΑΚ, με ειδικούς σε θέματα υγείας και συμπεριφοράς με στόχο το Πανεπιστήμιο να ακούσει και να συζητήσει τις ανησυχίες της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφορικά με τον ιό, τα εμβόλια, κλπ. 

Η ομάδα απαρτίζεται από τους: Δρ Νίκος Μίτλεττον, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής, Επιδημιολογία(επικεφαλής), Δρ Μαρία Καρανικόλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής, Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας, Δρ Άγγελος Κασσιανός, Λέκτορας στο Τμήμα Νοσηλευτικής, Ψυχολογία Υγείας, Δρ Ουρανία Κολοκοτρώνη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής, Παιδίατρος / Επιδημιολόγος, Δρ Νίκος Κωνσταντίνου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης, Γνωστική Νευροεπιστήμη, Δρ Άντρη Παναγιώτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Αποκατάστασης - Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, ΔημόσιαΥγεία και η κα. Γεωργία Φράγκου, κλινική ψυχολόγος του Κέντρου Φοιτητικής Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του ΤΕΠΑΚ.  

 

Home