Τεράστια η καταστροφή - Οι 2 μέρες άνισης μάχης με τις φλόγες

Τεράστια η καταστροφή - Οι 2 μέρες άνισης μάχης με τις φλόγες

4 νεκροί, δεκάδες καμένα σπίτια και τεράστια οικολογική καταστροφή ο απολογισμός

Τέσσερις νεκρούς, δεκάδες καμένα σπίτια, τεράστιες καμένες γεωργικές εκτάσεις και ένα δάσος όλο στάχτη άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό Αρακαπάς της Επαρχίας Λεμεσού. 

Η πυρκαγιά που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία, τέθηκε υπό  έλεγχο την Δευτέρα 5/7 στις 08:00 το πρωί.

Τέσσερεις Αιγύπτιοι εργάτες δυστυχώς στην προσπάθεια τους να φύγουν από το πύρινο μέτωπο δεν τα κατάφεραν και βρέθηκαν απανθρακωμένοι στην πλαγιά ενός βουνού. 

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλυμμένη με δασική βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες ενώ καταστράφηκαν κατοικίες και άλλες ιδιωτικές περιουσίες. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν πέραν των 600 ατόμων του Τμήματος Δασών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, των Επαρχιακών Διοικήσεων Λεμεσού και Λάρνακας, της Εθνικής Φρουράς, των Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και εθελοντές.

Απασχολήθηκαν πέραν των 70 πυροσβεστικών οχημάτων, 14 προωθητές γαιών, καθώς επίσης και αριθμός γεωργικών ελκυστήρων, εκσκαφέων και βυτιοφόρων.

Τέθηκε επίσης σε εφαρμογή το Σχέδιο «Ίκαρος 2» που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά 11 πτητικά μέσα από την Κύπρο συμπεριλαμβανομένων των δύο ελικοπτέρων από τις Βρετανικές Βάσεις, δύο αεροπλάνα Canadaır από την Ελλάδα και δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor από το Ισραήλ.

Δείτε πιο κάτω LIVE όλες τις δραματικές εξελίξεις με φωτογραφίες και βίντεο

As it Happened