Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τέρμα οι ανοιχτοί γάμοι - Πλέον γίνονται σε κλειστό κύκλο

Offsite Team -
12.04.2022 - 06:30

Τέρμα οι ανοιχτοί γάμοι - Πλέον γίνονται σε κλειστό κύκλο

Δυνατό comeback για γάμους & βαφτίσεις μετά το Πάσχα - Έκλεισαν επιχειρήσεις λόγω πανδημίας

Την εκπομπή “Offsite on Air” χορηγεί η Τράπεζα Κύπρου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΑ

Ένα δυνατό comeback μετά από 2 και πλέον χρόνια πανδημίας ετοιμάζεται να γίνει όσον αφορά τους γάμους, τις βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις. 

Μιλώντας στην εκπομπή “Offsite on Air” η εκπρόσωπος του παγκύπριου συνδέσμου επαγγελματιών εκδηλώσεων Γιώτα Καπαρή, αρχικά ανέφερε πως δειλά-δειλά «επανερχόμαστε στην καθημερινότητά μας».

Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να γίνει η νέα επανεκκίνηση. 

Σε σχέση με το τι ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή με τα μέτρα σε εκδηλώσεις του συγκεκριμένου κλάδου η κ. Καπαρή υπενθύμισε πως μπορούν να φιλοξενούνται μέχρι και 500 άτομα για δείπνο, επιτρέπεται το γλέντι και για τα cocktails επιτρέπονται 250 άτομα ανά πάσα στιγμή. 

«Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και αυτό είναι πολύ θετικό τώρα που ανοίγει ο καιρός». 

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία όπως στην επόμενη δέσμη χαλαρώσεων που θα ανακοινωθούν, να συμπεριλαμβάνονται και οι γάμοι. 

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αύξηση στον αριθμό των καλεσμένων και ίσως κάποια πρόνοια που θα αφορά στα safepass. Ευχόμαστε να αρθούν αυτοί οι περιορισμοί πριν το τέλος του μήνα».

Ερωτηθείς η κ. Καπαρή εάν θα έχουμε ένα γεμάτο καλοκαίρι από γάμους, απάντησε πως όλοι οι αναβληθέντες γάμοι θα γίνουν φέτος. 

«Θα είναι μια βαρυφορτωμένη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι πέραν από τους γάμους τους προγραμματισμένους για την συγκεκριμένη χρονιά, θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε και τα ζευγάρια που έχουν κληθεί να αναβάλουν τον γάμο τους αρκετές φορές. Εάν έχουν όλοι έγκαιρα προνοήσει να δεσμεύσουν ημερομηνίες, να βρουν χώρο δεξίωσης τότε βάσει των δεδομένων που έχουμε αυτή τη στιγμή θα γίνουν όλοι γάμοι».

Σε κλειστό κύκλο οι πλείστοι γάμοι πλέον

Τα τελευταία 2 χρόνια λόγω των περιορισμών της πανδημίας αρκετοί γάμοι, ιδιαίτερα οι ανοιχτοί, το οποίο ήταν κάτι το συνηθισμένο να γίνεται στην Κύπρο, δεν μπόρεσαν να γίνουν. 

Εκφράζοντας την προσωπική της εκτίμηση η κ. Καπαρή, δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μια τάση στο να μικραίνουν οι εκδηλώσεις, σε σχέση με τους καλεσμένους. 

«Μετά από αυτό που έχουμε ζήσει, θεωρώ ότι θα γίνει κάπως συνήθεια. Πάντα θα υπάρχουν όμως και οι γάμοι με τις χιλιάδες καλεσμένους γιατί είναι τρόπος ζωής για κάποιους. Αλλά από εκεί και πέρα οι πλείστοι γάμοι θα γίνονται με πολύ μικρότερους αριθμούς καλεσμένων απ’ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν».

Αυξάνεται το κόστος διοργάνωσης γάμου

Οι αυξήσεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα σε διάφορα αγαθά, δεν αφήνουν ανεπηρέαστο τον χώρο διοργάνωσης γάμων, βαφτίσεων και άλλων εκδηλώσεων. 

«Με όλες αυτές τις αυξήσεις που έχουν επιβληθεί κατά κύριο λόγο στα ναύλα και στα καύσιμα, έχουμε πρόβλημα. Έχουμε σοβαρές αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών με αποτέλεσμα να είμαστε υποχρεωμένοι να αυξήσουμε και εμείς τις τιμές μας».

Συνεχίζοντας η κ. Καπαρή δήλωσε πως η αύξηση στις τιμές έχει ξεκινήσει όσον αφορά τις διοργανώσεις εκδηλώσεων καθώς κατά την ίδια, «σαν επαγγελματίες απορροφούμε όλες τις αυξήσεις για να μην επηρεάσουμε τα ζευγάρια αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». 

Τόνισε ωστόσο πως τα ζευγάρι τα οποία υπέγραψαν συμβόλαιο κατά το 2018 και το 2019 με επαγγελματίες για τη διοργάνωση του γάμου τους, δε θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις. 

«Από εδώ και μπρος είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να απορροφούμε αυτούς τους κραδασμούς της αγοράς»

Ερωτηθείς εάν θα αυξηθεί 10% το κόστος διοργάνωσης ενός γάμου, η κ. Καπαρή ανέφερε πως το ποσοστό αυτό φαίνεται ότι θα είναι πιο ψηλό. 

Έκλεισαν επιχειρήσεις λόγω πανδημίας

Η κ. Καπαρή, αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την βιομηχανία των γάμων οι οποίες εξαιτίας των δυσκολιών που υπήρχαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, έβαλαν λουκέτο.

«Όταν μια επιχείρηση για 2 χρόνια δεν λειτουργεί ή υπολειτουργεί, δεν είναι εύκολο να συνεχίσει να πληρώνει ενοίκια, τις υποχρεώσεις προς το κράτος, προμηθευτές, το προσωπικό και τις τράπεζες. Κάποιες επιχειρήσεις δεν τα έχουν καταφέρει».

Επεσήμανε πως το ποσοστό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο είναι μικρό, ωστόσο η ακριβής εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν. 

«Υπήρξε μερική στήριξη από το κράτος η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για κάποιους. Κάποιες επιχειρήσεις παρόλο που είναι του κλάδου δεν έμπιπταν στα μέτρα στήριξης». 

Καταληκτικά σημείωσε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων που έκλεισαν αφορά τους χώρους όπου γίνονται εκδηλώσεις. 

Δείτε στο βίντεο όσα δήλωσε η κ. Καπαρή στην εκπομπή “Offsite on Air”

Home