Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τέρμα στα επιδόματα αιτητών ασύλου που μένουν σε παράνομες οικίες

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
25.01.2022 - 06:00

Τέρμα στα επιδόματα αιτητών ασύλου που μένουν σε παράνομες οικίες

Ανοικτή γραμμή με Αρχηγό Αστυνομίας η Ανθούση - Ο ντόρος στη Χλώρακα - Βάζουν πίεση στους αιτητές ασύλου

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην…αναρχία που επικρατεί με τους αιτητές ασύλου που λαμβάνουν επιδόματα και παραβιάζουν το διάταγμα εγκατάστασης αιτητών διεθνούς προστασίας σε υποστατικά  εντός συγκεκριμένων κοινοτήτων είναι  η Υφυπουργός Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση. Όπως πληροφορούμαστε, μετά τον ντόρο που έγινε στη Χλώρακα και τους αστυνομικούς ελέγχους γίνεται προσπάθεια να μπει μια τάξη και όσοι δεν συμμορφωθούν στο τέλος Ιανουαρίου θα χάσουν το επίδομα.

Η αποκοπή των επιδομάτων έχει στόχο να βάλει πίεση στους αιτητές ασύλου ώστε να μετακινηθούν από τα παράνομα υποστατικά.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Με βάση απόφαση του ΥΠΕΣ και του Υφυπουργείου Πρόνοιας όσες οικογένειες αιτητών ασύλου αλλά και γυναικόπαιδα μένουν σε ακατάλληλα υποστατικά θα μεταφέρονται στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Κοφίνου. Οι μονήρεις οικογένειες και μονήρεις άνδρες θα μεταφέρονται στο στο Κέντρο Μεταναστών «Λίμνες».

Όπως πληροφορούμαστε, οι Αρχές θα μηχανογραφήσουν όσες περιοχές αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα αφού πέραν της Χλώρακας στο Υφυπουργείο «έσκασε» πληροφορία για αιτητές ασύλου που διαμένουν σε ακατάλληλα υποστατικά και στην Ορόκλινη στην επαρχία Λάρνακας, Επίσης, υπήρξε και μια περίπτωση αλλοδαπών που έμεναν σε παράνομο υποστατικό στην περιοχή Παρισινού στην Έγκωμη. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε αυτό το στάδιο και χωρίς μηχανογράφηση, οι  όποιες  πληροφορίες φθάνουν μέσω των κοινοτικών και Δημοτικών Αρχών. Σημειώνεται ότι η Υφυπουργός Πρόνοιας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και με τον Αρχηγό Αστυνομίας.

 

Home