Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τέρμα στις κακόβουλες πυρκαγιές για ανάπτυξη επιχειρεί η Βουλή

Offsite Team -
05.10.2020 - 15:25

Τέρμα στις κακόβουλες πυρκαγιές για ανάπτυξη επιχειρεί η Βουλή

Thumbnail
Φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον.

Τέρμα στις κακόβουλες πυρκαγιές σε δασικές περιοχές με σκοπό την οικιστική ή οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη, θα επιχειρήσει να θέσει η Βουλή, μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσε σήμερα η ΕΔΕΚ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

 

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως άρχισε η συζήτηση της πρότασης της ΕΔΕΚ με βάση την οποία σε περιπτώσεις πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, θα απαγορεύεται η αλλαγή στη ζώνη ανάπτυξης στις συγκεκριμένες περιοχές, έτσι ώστε να μην ευνοείται η σκόπιμη τοποθέτηση πυρκαγιών για σκοπούς μελλοντικής οικιστικής ή άλλου είδους ανάπτυξης.

 

«Φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον τόσο από πλευράς των μελών της Επιτροπής, όσο και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να υπάρξει μια σχετική ρύθμιση και να μπορέσουν με αυτό τον τρόπο να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στη σημερινή νομοθεσία όπως αυτή ισχύει και λειτουργεί», είπε.

 

Ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε την ελπίδα όπως έγκαιρα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία από τη Βουλή, έτσι ώστε στο μέλλον να αποτραπούν περιπτώσεις κακόβουλων και σκόπιμων πυρκαγιών, με σκοπό στη συνέχεια να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή ανάπτυξης της περιοχής.  

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε πως εκ πρώτης όψεως συμφωνούν με την περαιτέρω συζήτηση της πρόταση της ΕΔΕΚ καθώς όπως σημείωσε, θα πρέπει ως Πολιτεία να λειτουργήσουμε ως προμηθείς και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την αποτροπή των πυρκαγιών με στόχο την αλλαγή των ζωνών ανάπτυξης.  

Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Λεωνίδου, είναι να μην δημιουργήσουμε με τη νομοθεσία περαιτέρω ασάφειες και κενά. «Εμείς θα συμβάλουμε σε αυτή τη νομοθεσία με στόχο την απάμβλυνση αυτού του προβλήματος», είπε, και σημείωσε πως στην υφιστάμενη νομοθεσία θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της αποτροπής των πυρκαγιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home