Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τέρμα στον πονοκέφαλο μποτιλιαρίσματος λόγω μικροατυχημάτων

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
28.06.2022 - 06:00

Τέρμα στον πονοκέφαλο μποτιλιαρίσματος λόγω μικροατυχημάτων

Θα απαγορεύεται να μπλοκάρεις τον δρόμο αρνούμενος να μετακινήσεις το αυτοκίνητο αν συντρέχουν 3 προϋποθέσεις

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Στον «αφρό» παραμένει η προ διμήνου πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής με αντικείμενο:  Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα σημεία μικροσυγκρούσεων μηχανοκίνητων οχημάτων λόγω της καθυστέρησης στην άφιξη των ασφαλιστικών εταιρειών και της διαδικασίας που ακολουθείται για την καταγραφή των περιστατικών».

Όπως πληροφορείται η Offsite News o Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών βρίσκεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για αλλαγή κανονισμού ώστε να υποχρεούνται οι οδηγοί μετά από μικροατυχήματα μηχανοκινήτων οχημάτων να μεταφέρουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου για να μην παρεμποδίζεται η τροχαία κίνηση.

Υπάρχουν προϋποθέσεις

Όπως ανέφερε στην Offsite News ο πρόεδρος του  Παγκύπριος Συνδέσμου  Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Κυριάκος Ανδρέου υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ο κανονισμός. Αυτές είναι:

  • Πρώτο: Η μη ύπαρξη σοβαρών τραυματισμών από τους οδηγούς.
  • Δεύτερο: Tα οχήματα να μπορούν να μετακινούνται.
  • Τρίτο: Oι εμπλεκόμενοι οδηγοί θα πρέπει να έχουν την ικανότητα και ευχέρεια φωτογράφησης της σκηνής ή της ζημιάς του οχήματος.

Ο κ. Ανδρέου τόνισε  στην Offsite News ότι «η θέση μας είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες οφείλουν να διερευνούν μέσω αποστολής οδικής βοήθειας τα ατυχήματα, αλλά και την αποζημίωση των πολιτών. Ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι παρατηρείται έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των εμπλεκομένων στα ατυχήματα και η καλή πίστη προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

>>>>Διαβάστε επίσης: Κύπρος-Ελλάδα με πλοίο: Τι ισχύει με ασφάλειες των αυτοκινήτων<<<<

Ο πρόεδρος των Διαμεσολαβητών ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν την υποδομή για να δεχθούν την αποστολή με ψηφιακό τρόπο της σκηνής ατυχημάτων.  Όπως πληροφορούμαστε, οι ασφαλιστικές εταιρείες κρατούν μια πισινή αφού όπως πληροφορούμαστε φοβούνται να μην πέσουν στην παγίδα των ψεύτικων αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου και εισηγητής της πρότασης ανέφερε ότι «δώσαμε διορία σε όλους ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο να μας φέρουν τις τροποποιήσεις του κανονισμού ώστε τα οχήματα σε μικροατυχήματα να μεταφέρονται εκτός οδικού δικτύου.Παράλληλα, τόνισε ότι οι ασφαλιστικές οφείλουν να λύσουν όλες τις εκκρεμότητες ή αδυναμίες για την εφαρμογή του κανονισμού.  

Home