Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ακουρσό και Μονή

Offsite Team -
26.05.2021 - 16:12

Τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ακουρσό και Μονή

Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι δύο δασικές πυρκαγιές στην Ακουρσό και στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας στην κοινότητα της Μονής σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος  Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12:30μ.μ.σε περιοχή της κοινότητας Ακουρσού στην Πάφο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 14:50, αφού έκαψε 8 δεκάρια με χαμηλή άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 14 άτομα του Τμήματος Δασών με 4 πυροσβεστικά οχήματα, 2 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και 10 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 πυροσβεστικά οχήματα. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν δυο μισθωμένα πυροσβεστικά αεροπλάνα του Τμήματος Δασών και δύο μισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Εξάλλου δεύτερη πυρκαγιά, προστίθεται στην ανακοίνωση,  εκδηλώθηκε γύρω στις 13:30 παρά τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας στην κοινότητα Μονής. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 14:05, αφού έκαψε 2δεκάρια με άγρια θαμνώδη βλάστηση.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 6 άτομα του Τμήματος Δασών με 2 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα.

Τα αίτια πρόκλησης των πυρκαγιών διερευνώνται.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Τμήμα Δασών απευθύνει  έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει κάθε ενέργεια που πιθανό να προκαλέσει δασική πυρκαγιά. 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home