Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τετράμηνα: Έχει λύση το Υπουργείο σε ενδεχόμενη απεργία καθηγητών

Της Αγάθης Χατζηκωστή -
01.11.2019 - 06:00

Τετράμηνα: Έχει λύση το Υπουργείο σε ενδεχόμενη απεργία καθηγητών

Thumbnail
Έτοιμοι για απεργίες οι καθηγητές για τις εξετάσεις τετραμήνων, πάνε σε δημοψήφισμα - Η ''απάντηση'' του Υπ. Παιδείας

Κανένα βήμα προς τα πίσω δε φαίνεται να κάνει η ΟΕΛΜΕΚ σχετικά με τις εξετάσεις τετραμήνων, καθώς όπως αποφάσισε χθες Πέμπτη (31/11) η Οργάνωση προχωρά σε δημοψήφισμα για την απόφαση αν θα προχωρήσουν σε απεργίες τον Δεκέμβριο. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας απαντά στις ενδεχόμενες απεργίες με εναλλακτικό σχέδιο. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Offsite ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, η απάντηση του Υπουργείου στις ενδεχόμενες απεργίες που ίσως αποφασίσει η ΟΕΛΜΕΚ κατά το δημοψήφισμα της 11ης Νοεμβρίου, είναι εναλλακτικό σχέδιο για το θέμα. Ωστόσο, το Υπουργείο δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι θα προνοεί το σχέδιο αυτό μέχρι στιγμής.  

Δημοψήφισμα από την ΟΕΛΜΕΚ

Όπως ανέφερε στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, η απόφαση για το δημοψήφισμα πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης με τα μέλη να παίρνουν την απόφαση ότι θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα στις 11 Νοεμβρίου για το ενδεχόμενο απεργιών τον Δεκέμβριο κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζησάββας τα μέλη της Οργάνωσης θα κληθούν να απαντήσουν στο ψηφοδέλτιο “Συμφωνώ ή Διαφωνώ” για απεργία ή στάση εργασίας κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων τον Δεκέμβριο.

Τι προηγήθηκε 

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έστειλε νέα εγκύκλιο για το θέμα των τετραμήνων στις 15/10 με τις αλλαγές που προωθήθηκαν για το θέμα.

Η νέα εγκύκλιος προνοεί: 

  1. Ότι βαθμός κάθε τετραμήνου για τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι το άθροισμα της προφορικής επίδοσης και της γραπτής αξιολόγησης με αναλογία 60% για την προφορική επίδοση και 40% για τη γραπτή αξιολόγηση.  
  2. Η προφορική επίδοση είναι η επίδοση του παιδιού που αφορά τις εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης και πώς αξιολογείται. Πρώτα αξιολογείται από τη συμμετοχή του στην τάξη, στην κατ΄οίκον εργασία, στην 20λεπτη γραπτή βαθμολογητέα άσκηση που είναι προειδοποιημένη ή στην εργασία τύπου project, στην μελέτη, στο αναλυτικό εκείνο σχέδιο σπουδών που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλουν το project να είναι μέσα στην τάξη. 
  3. Η αξιολόγηση του παιδιού περιλαμβάνει ένα κεντρικό 90λεπτο προειδοποιημένο διαγώνισμα με υποχρέωση της παροχής των απαιτούμενων διευκολύνσεων των παιδιών που χρειάζονται τέτοιου είδους διευκολύνσεις.
  4. Οι μαθητές βάση της νέας εγκυκλίου θα εξεταστούν σε ότι διδαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου. 
  5. Για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα ο βαθμός κάθε τετραμήνου είναι το άθροισμα της προφορικής επίδοσης και της γραπτής αξιολόγησης, με αναλογία 60% για την προφορική επίδοση και 40% για τη γραπτή αξιολόγηση, ενώ πλέον δεν υπάρχει πια απρόοπτο στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα καθορίσει τη θέση της πάνω στη νέα εγκύκλιο με το δημοψήφισμα της 11ης Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται ότι παρόμοια στάση τήρησε και τον Φεβρουάριο του 2018 με δημοψήφισμα της κατά το οποίο το 76% των καθηγητών ψήφισε “όχι” στην εφαρμογή τετραμήνων. 

Home