Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα αρχίσουμε να «βαφτίζουμε» καιρικά φαινόμενα και στην Κύπρο

Της Μικαέλλας Μέσσιου -
17.02.2020

Θα αρχίσουμε να «βαφτίζουμε» καιρικά φαινόμενα και στην Κύπρο

Thumbnail
Τι είπε ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας στην Offsite

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο νησί μας, με αρκετά από αυτά να έχουν και ένα όνομα.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο που δημοσιεύσαμε, για την ονομασία έντονων καιρικών φαινομένων, ο ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Φίλιππος Τύμβιος μας ανέφερε πως η συζήτηση αυτή ήταν σε εξέλιξη  ανάμεσα στις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχε η Offsite με τον κύριο Τύμβιο, μας ανέφερε πως υπάρχει μία διαδικασία από τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες που επηρεάζονται από τα φαινόμενα αυτά. 

Παράλληλα υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια για ονομασία των ακραίων καιρικών φαινομένων από τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες που επηρεάζονται, δηλαδή Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ. Συγκεκριμένα ανέφερε πως υπάρχει η πρόθεση αλλά χρειάζεται συντονισμός με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες της περιοχής, πράγμα το οποίο δημιουργεί μία μικρή καθυστέρηση.

Τι γίνεται με την Κύπρο; - Πότε θα αρχίσει να «βαφτίζει» καιρικά φαινόμενα

Η απόφαση έναρξης της ονομασίας των έντονων καιρικών φαινομένων υπολογίζεται να ξεκινήσει αρχές του νέου χρόνου 2021, σύμφωνα με τον κύριο  Τύμβιο. 

«Πρέπει να υπάρξει ένας ομογενείς τρόπος χαρακτηρισμού τους» 

Για παράδειγμα, όπως μας έχει πει ο κύριος Τύμβιος, δεν μπορεί η κάθε χώρα να έχει διαφορετικά κριτήρια από την άλλη, και πρέπει να υπάρχει κοινή αποδεχτή ονομασία από όλες τις χώρες.

Καταλήγοντας ο κύριος Τύμβιος, είπε πως πλέον είναι θέμα συντονισμού των μετερεωλογικών χώρων της περιοχής.

 

Home