Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα διαφημίζουν την οδική ασφάλεια αλλιώς θα πάνε ...Φυλακή

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
26.09.2022 - 06:00

Θα διαφημίζουν την οδική ασφάλεια αλλιώς θα πάνε ...Φυλακή

Πρωτοποριακό νομοσχέδιο στη Βουλή - Ποιους αφορά

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

H καλλιέργεια οδικής συνείδησης θεωρείται βασικός πυλώνας των πολιτικών του Υπουργείου Μεταφορών. Με στόχοι την αντιμετώπιση των θανατηφόρων συγκρούσεων η Κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση στη Βουλή  ενός πρωτοποριακού νομοσχεδίου ώστε στην εμπέδωση ορθής οδηγικής συμπεριφοράς να συμβάλουν επιχειρήσεις, φορείς και πρόσωπα.

Μέσω του νομοσχεδίου θα καλούνται εταιρείες και άλλοι επιχειρηματίες που εμπορεύονται προϊόντα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οδική ασφάλεια να τα προωθούν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες πώλησης αλκοολούχων ποτών θα πρέπει μέσα από τις διαφημίσεις τους να στέλλουν τα απαραίτητα μηνύματα για την οδική ασφάλεια. Ο αριθμός των μηνυμάτων αυτών θα ξεκαθαρίσει μέσα από τη συζήτηση στη Βουλή.

>>>>Διαβάστε επίσης: Ποιες ταχύτητες στους δρόμους σε πάνε απευθείας δίκη και… φυλακή<<<<

Επίσης το νομοσχέδιο προνοεί ότι εάν τα πρόσωπα που θα ορίζει ο νόμος  μέσω των προϊόντων τους, να στέλνουν μηνύματα για την οδική ασφάλεια δεν θα το πράττουν, θα είναι ένοχοι αδικήματος και θα υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ή και τις δυο ποινές.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο παραβίασης της υπό συζήτησης νομοθεσίας από εταιρείες,υπόλογοι στο νόμο θα είναι οι διευθυντές, μέλη Διοικητικού Συμβουλίων Εταιρειών, η άλλοι αξιωματούχοι. Η ποινή που θα επιβάλλεται θα είναι  φυλάκιση 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ή και τις δυο ποινές.

Το νομοσχέδιο καταρτίστηκε μετά τις επαφές που είχε με κοινωνικά σύνολα και όχι μόνο ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος σε μια κοινωνική συμμαχία κατά των τροχαίων δυστυχημάτων.

 

Home