Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα έχουμε έξαρση της Γρίπης Α' φέτος;

Offsite Team -
22.09.2021 - 06:15

Θα έχουμε έξαρση της Γρίπης Α' φέτος;

Τι αναμένουν οι ειδικοί φέτος για τη Γρίπη Α' - Ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Την ώρα που οι επιδημιολογικοί δείκτες της χώρας παρουσιάζονται σαφώς βελτιωμένοι σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες, οι φθινοπωρινές ημέρες είναι προ των πυλών.

Ανέκαθεν οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες είναι το διάστημα όπου παρατηρείται έξαρση της Γρίπης Α’. Γι’ αυτό άλλωστε συνιστάται το εμβόλιο να χορηγείται από τον Οκτώβριο ώστε να παρέχει κάλυψη μέχρι και το Μάρτιο, την περίοδο δηλαδή που παρατηρείται η μεγαλύτερη έξαρση της γρίπης.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, πορευόμαστε και έχουμε μάθει πλέον να ζούμε με τον κορωνοϊό. Κατά την περσινή αντίστοιχη περίοδο, τα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας ήταν αυστηρότερα σε σύγκριση με σήμερα, ενώ από τον Μάρτιο υπάρχουν και τα μέτρα αυτοπροστασίας, τα οποία μας θωρακίζουν μεν αλλά όχι μόνο από τον κορωνοϊό.

Η Offsite επικοινώνησε με τον επιδημιολόγο δρ Μιχάλη Βωνιάτη ο οποίος αρχικά τόνισε πως πάντα υπάρχει ο φόβος για έξαρση γρίπης το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς ο δρ Βωνιάτης εάν θα πρέπει να αναμένουμε έξαρση της Γρίπης Α’ φέτος δεδομένου ότι πλέον τα μέτρα είναι πιο χαλαρά σε σχέση με πέρυσι, μας απάντησε πως «άμα λαμβάνονται τα μέτρα αυτοπροστασίας, δε θεωρώ ότι θα παρατηρηθεί μεγάλη έξαρση της Γρίπης Α’». 

Πρόσθεσε δε πως θα υπάρξουν μεν περιστατικά, ωστόσο θα είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.

Την ίδια ώρα ο δρ Βωνιάτης υποστήριξε πως άτομα τα οποία ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή είναι ηλικιωμένοι πρέπει να κάνουν κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης.

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την Γρίπη Α’

Στο μεταξύ σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας, τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά της Γρίπης Α’, ο οποίος θα γίνεται στα ιατρεία των Προσωπικών Ιατρών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συνολικά έχουν παραγγελθεί 180,000 εμβόλια, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 25,000 σε σύγκριση με εκείνον του 2020. Μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί 60,000 εμβόλια και αναμένεται η παραλαβή 2ης παρτίδας 50,000 εμβολίων εντός της εβδομάδας. Η υπόλοιποι ποσότητα θα παραλαμβάνεται τμηματικά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Offsite Team -
03.07.2022 - 15:36

Αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τον Δήμο Αμμοχώστου

Thumbnail
Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας τους

Την Αδελφοποίηση μεταξύ Δήμου Πειραιά και Δήμου Αμμοχώστου υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Σίμος Ιωάννου αντίστοιχα, στο Δημαρχείο Πειραιά, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, τους Δημοτικούς  Συμβούλους Ανδρέα Φλουρέντζου, Μιχάλη Βασιλείου, Γιώργο Τσίσιο και την Δημοτική Γραμματέα Μαριλένα Μανώλη, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Πειραιά για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση των δύο πόλεων, οι οποίες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα αν υπάρχει μια παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου και παρά το θλιβερό καθεστώς, ο δήμος είναι ζωντανός. Υπάρχουν πολιτιστικά  και αθλητικά  σωματεία, τα οποία λειτουργούν σε άλλες πόλεις. Άρα υπάρχει πεδίο συνεργασίας και μπορούμε να  αναλάβουμε από κοινού πολυεπίπεδες πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τις σχέσεις των δύο πόλεων», ανέφερε, κατά την υπογραφή της Αδελφοποίησης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. 

«Σημαντικό  ρόλο σε αυτή την αδελφοποίηση και στην ένωση των δύο πόλεων θα διαδραματίσει και η νέα  ακτοπλοϊκή γραμμή, καθώς μετά από 21 χρόνια συνδέθηκε ξανά η Κύπρος με την Ελλάδα με το λιμάνι του Πειραιά», επισήμανε ο κ. Μώραλης.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο Δήμος Πειραιά θα συμβάλει, με τις δυνάμεις του, στη μεγαλύτερη επικοινωνία του προβλήματος της πόλης της Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου επισήμανε ότι η συγκεκριμένη αδελφοποίηση «ήταν μια επιθυμία πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα». 

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Έχουμε ανάγκη αυτές οι μεγάλες πόλεις να βοηθήσουν στο ζήτημα της Αμμοχώστου και να κάνουμε έναν μεγάλο, διπλό αγώνα: αφενός να προωθήσουμε το θέμα της Αμμοχώστου σε όλα τα διεθνή fora - και ο Πειραιάς που έχει πάρα πολύ καλές σχέσεις με άλλες πόλεις σίγουρα θα βοηθήσει - αφετέρου να κρατήσουμε τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας, όπως είναι τα σωματεία, τα πολιτιστικά ιδρύματα, το ΕΒΕΑ», επισήμανε ο κ. Ιωάννου.

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Πειραιά η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας,  η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κατάρτισης και  Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζηλάκου Χαραλαμπία και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Πειραιά, «η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού, καθώς και στην διεύρυνση των ιστορικών δεσμών Πειραιά και Αμμοχώστου».

«Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κ. Μώραλης στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά, επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου υπέγραψε με τον κ. Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας», προσθέτει ο Δήμος Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Πειραιά, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, από την Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Ευαγγελία Μπαφούνη.

Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη και με τον Δήμο Λάρνακας από το 1995.

ΚΥΠΕ

Home