Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα έχουν και οι Δήμοι κάμερες για να γράφουν τροχαίες παραβάσεις

Offsite Team -
02.02.2022 - 11:11

Θα έχουν και οι Δήμοι κάμερες για να γράφουν τροχαίες παραβάσεις

Έγινε η πρώτη συνάντηση - Θα βγάζουν πρόστιμο για παράνομη στάθμευση και άλλες παραβάσεις

Μετά τη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης και τη λειτουργία  από την 1η Ιανουαρίου  των σταθερών και κινητών καμερών στο τραπέζι μπαίνει και η λειτουργία καμερών στους δρόμους από τους Δήμους. Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα σήμερα Τετάρτη 02 Φεβρουαρίου 2022 ο «Φιλελεύθερος».

Πηγή που πρόσκειται  στο Υπουργείο Μεταφορών ανέφερε στην Offsite  ότι χθες Τρίτη ο Υπουργός Γιάννης Καρούσος συγκάλεσε αυτή τη σύσκεψη με σκοπό να συζητηθεί το θέμα τοποθέτησης καμερών σε οδικές αρτηρίες των Δήμων. Ωστόσο, οι κάμερες αυτές θα καταγράφουν συγκεκριμένες παραβάσεις και όχι τροχαία αδικήματα.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Χαρακτηριστικά, θα καταγράφονται παραβάσεις που αφορούν: Παράβαση των  λεωφορειολωρίδων,  χρήση δρόμων από μη εξουσιοδοτημένα οχήματα, παράνομη στάθμευση κ.ά. Το θέμα της ταχύτητας και των τροχαίων αδικημάτων θα εξετάζεται από την Αστυνομία στη βάση διαφορετικού νομικού πλαισίου. Δεν θα μπορούν δηλαδή οι κάμερες των Δήμων να καταγράφουν παράβαση για ταχύτητα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι το θέμα των καμερών τροχαίας εντός των Δήμων τέθηκε με αφορμή και την ανακαίνιση της Λεωφόρου Μακαρίου.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη αφού θα ακολουθησουν και άλλες με την Ένωση Δήμων να επεξεργαζεται το νομοσχέδιο και ακολούθως θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία και ακολούθως στη Βουλή. Ωστόσο, θα έχει πολύ δρόμο η διαδικασία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Γιωρκάτζης: «Χαιρετίζουμε»

Η Οffsite επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη ο οποίος ανέφερε ότι «χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία, αλλά το αίτημα για την εφαρμογή του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου έγινε από το Δήμο Λευκωσίας από το 2015, κάτι που καταδεικνύει την ανάγκη ορθής αστυνόμευσης στους Δήμους».

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν στη σύσκεψη από τις 15 Ιανουαρίου που δόθηκε στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Μακαρίου παρατηρηθηκαν πολλές τροχαίοες παραβάσεις από οδηγούς. 

 

Home