Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα επηρεάσει το DNA μας τα εμβόλιο; Τι λένε οι Ειδικοί

Offsite Team
- 01.12.2020

Θα επηρεάσει το DNA μας τα εμβόλιο; Τι λένε οι Ειδικοί

Thumbnail
Χαρακτηρίστηκαν «τουλάχιστον αστείοι» οι ισχυρισμοί, «περί τροποποίησης του DNA»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Τρίτη τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, η Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας και μέλος της ΣΕΕ δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά και o Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής για την κατηγοριοποίηση των χωρών και μέλος της ΣΕΕ δρ. Γιώργος Νικολόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η δρ. Πανά παρουσίασε τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Οι τρεις επιστήμονες επεσήμαναν ότι «οι πολίτες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την πανδημία». Σε ερώτηση για τις φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και κάνουν λόγο για «παρέμβαση» του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο ανθρώπινο DNA, η κ. Πανά ανέφερε ότι «οι κατηγορίες των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τα εμβόλια, είναι τρεις. Η μια αφορά την ομάδα της «πρωτεΐνης». Δηλαδή, αφορά μια εξειδικευμένη πρωτεΐνη, την πρωτεΐνη «S», η οποία βοηθά το ανοσιακό σύστημα να «ξυπνήσει». Η δεύτερη αφορά τον «φορέα», είναι δηλαδή ένα νανοσωματίδιο, το οποίο ομοιάζει πάρα πολύ με τον κορωνοϊό, άρα «ξεγελά» το ανοσιακό σύστημα και «η τρίτη αφορά αυτό που έχει να κάνει με το MRNA το οποίο και πάλι ξυπνά τον οργανισμό. Δεν είναι γενετικό υλικό το οποίο μπορεί να αντιγραφεί. Δεν φαίνεται ότι παρεμβαίνει σε κυτταρικό επίπεδο και σε μηχανισμούς, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στον οργανισμό».

Στόχος, είπε η κ. Πανά «δεν είναι να πείσουμε εμείς τους πολίτες. Στόχος είναι να κατανοήσει ο καθένας από εμάς τη σημασία και την συμβολή τους εμβολιασμού στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του κορωνοϊού» και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση μέχρι τώρα για να είναι υποχρεωτικός  ο εμβολιασμός».

Σε παρέμβασή του, ο Καθηγητής Γιώργος Νικολόπουλος ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι βλέπουμε ένα φως στην άκρη του τούνελ. Το γεγονός ότι έχουν ανακοινωθεί κάποια πράγματα για κάποια εμβόλια με ενθαρρυντικά μηνύματα είναι πολύ θετικό. Περιμένουμε να δούμε τώρα και τις  επίσημες δημοσιεύσεις στα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά».

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε «τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα εμβόλια στις αρχές του περασμένου αιώνα. Το προσδόκιμο ηλικίας δεν ξεπερνούσε τα 40 χρόνια, τώρα ζούμε κατά μέσο όρο 80 χρόνια. Να θυμίσω την ευλογία, η οποία εξαλείφθηκε, αλλά και άλλες ασθενείς και να κάνουμε τη σύγκριση όπου αντίθετα, σε άλλους ιούς όπως το AIDS, όπου δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο, εξακολουθούμε να ζούμε μια επιδημία».

Από πλευράς του ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιούτης, χαρακτήρισε «τουλάχιστον αστείους» τους ισχυρισμούς, «περί τροποποίησης του DNA». «Όποιος μη ειδικός βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του για αυτά που λέει δημόσια. Πρέπει να εμπιστευόμαστε τις επίσημες πηγές. Αυτό το τονίζουμε για ακόμα μια φορά και για εμάς, που ανήκουμε σε αυτό τον χώρο, είναι πάρα πολύ εύκολο να αντικρούσουμε τα όσα κάποιοι λένε και υποστηρίζουν».

Home