Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Θα κλείσουν επιχειρήσεις»/Εκπέμπουν SOS τα εστιατόρια

Του Μίμη Χριστοφόρου -
06.11.2020 - 06:00

«Θα κλείσουν επιχειρήσεις»/Εκπέμπουν SOS τα εστιατόρια

Thumbnail
Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμο Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης

Μετά και τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές Τετάρτη (4/11) φαίνεται ότι το μεγάλο τίμημα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής. 

Η Offsite επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμο Κέντρων Αναψυχής, κ. Φάνο Λεβέντη σχετικά με τα νέα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας ο οποίος ανέφερε, ότι τα μέτρα ήταν δύσκολα ούτως ή άλλως όπως υπήρχαν, δηλαδή μπαίνοντας στη χειμερινή περίοδο, εσωτερικά μπορεί να φιλοξενήσεις κάποιο αριθμό ατόμων με 3μ. αναλογία ανά άτομο και με μέγιστο αριθμό τα 75 άρα εκ των πραγμάτων κάποιες επιχειρήσεις δεν θα ήταν βιώσιμες και θα έκλειναν

Όσον αφορά την ώρα που θα κλείνουν τα κέντρα αναψυχής μας ανέφερε ότι είναι ένα πρόσθετο περιοριστικό μέτρο το οποίο δημιουργεί για αρκετές επιχειρήσεις, αν όχι για όλες τεράστια προβλήματα, αλλά όπως μας είπε, εμείς δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στην τιτάνια προσπάθεια για να μειωθούν τα κρούσματα και αφού οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αν κλείνουν τα κέντρα αναψυχής στις 10:30 θα επέλθει μείωση, εμείς θα συνεργαστούμε αλλά υπάρχουν βέβαια τα δεδομένα στο τραπέζι, μέσα απο επιστολή μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς.

"Σεβόμαστε και τις απόψεις και τις γνώμες των επιστημώνων ανεξάρτητα αν θα δικαιωθούν ή όχι, ανεξάρτητα αν εμείς συμφωνούμε ή όχι, θα συνεργαστούμε"

Σε ότι αφορά το θέμα για βιωσιμότητα των κέντρων αναψυχής ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να συνοδεύονται με οικονομικά, υποστηρικτικά μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν. 

"Περιμένουμε πρόσθετα μέτρα απο τον Υπουργό Οικονομικών ώστε να νιώθουν οι επιχειρηματίες ότ ιέχουν μπροστά τους μια βοήθεια σημαντική που θα τους επιτρέψει να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε ένα βιώσιμο επίπεδο".

Ερωτηθείς για το πως θα είναι η κατάσταση στη συνένεια μας ανέφερε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα αν δεν αλλάξει η εικόνα των κρουσμάτων στη χώρα μας και θα υποχρεώνεται η κυβέρνηση να λαμβάνει όλο και αυστηρότερα μέτρα τα πράγματα θα γίνονται δυσκολότερα. 

Η προσπάθεια μας πρόσθεσε ήταν να συγκρατήσουμε χώρους ανοικτούς με την αναμονή των μέτρων. Εάν δεν ικανοποιηθούν οι επιχειρηματίες να είστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσει τσουνάμι επιχειρήσεων που θα κλείσουν. Προσπαθούμε, όπως μας δήλωσε, με κάθε τρόπο να το αποτρέψουμε αλλά δεν μπορείς συνεχώς να απαιτείς από ένα επιχειρηματία ο οποίος έχει εξαντλήσει ήδη τα οικονομικά του αποθέματα, που στήριξε την δική του επιχείρηση, να είναι σε θέση να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την λειτουργία ενός κέντρου αναψυχής. 

οθγοθ

Τι ισχύει με τα κέντρα αναψυχής 

Υπενθυμίζουμε ότι από χθές Πέμπτη (05/11) βρίσκονται σε ισχύ τα νέα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μετά το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης (04/11). 

Μάλιστα απαγορεύεται πέραν τις 22.30 μ.μ., με εξαίρεση τους χώρους εστίασης στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου, η λειτουργία των χώρων εστίασης που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • εστιατόρια,
  • χώρους εστίασης εντός ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων,
  • ταβέρνες,
  • καφετέριες,
  • μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ,
  • καφενεία και
  • χώρους εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων κλπ.

Νοείται ότι, οι χώροι εστίασης δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες κατ΄ οίκον διανομής.

Οι υπηρεσίες προς το κοινό στους χώρους εστίασης παρέχονται υπό τους ακόλουθους όρους:

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, τα μπαρ εντός των εν λόγω επιχειρήσεων, όπου εφαρμόζεται, απαγορεύεται να δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση και η χρήση και λειτουργία τους περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζομένους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού από το μπαρ, δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των έξι (6) προσώπων ανά τραπέζι στους χώρους εστίασης, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ο μέγιστος αριθμός προσώπων που μπορεί να εξυπηρετείται σε χώρους εστίασης καθορίζεται στα 75 πρόσωπα σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και στα 150 σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, υπό την προϋπόθεση ότι τηρείται το μέτρο του ενός προσώπου ανά 3 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. κατ΄ ελάχιστο για εξωτερικούς χώρους και τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Home