Θα πάμε χιόνια το Σαββατοκύριακο; 

Οι προβλέψεις για Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά - Προσοχή στον παγετό

Ο χειμώνας "δείχνει για τα καλά τα δόντια του", ενώ πολλοί από μας βρισκόμαστε στην αναμονή για χιονόπτωση.

Ειδικά, παρέες φίλων αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά, αναμένουν πως και πως την ώρα που θα ανέβουν στο Τρόοδος για να κάνουν τους δικούς τους χιονάνθρωπους, να βάλουν τις μπάλες από χιόνι στα αυτοκίνητα και να χαρούν την ανεμελιά του χιονισμένου τοπίου.

Στο άκουσμα ότι έρχονται χιόνια την Πέμπτη το βράδυ αλλά και την Παρασκευή, ο μέσος Κύπριος ετοιμάζει ήδη το αυτοκίνητο για την εκδρομή στα χιόνια την Κυριακή.

Δυστυχώς αγαπημένοι μου αναγνώστες θα σας δυσαρεστήσουμε. Ο χιονοπόλεμος αργεί...

Σύμφωνα με τις ενδείξεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αν και απόψε αλλά και αύριο αναμένονται τα πρώτα χιόνια ή/και χιονόνερο στο Τρόοδος, η χιονόπτωση δεν θα φτάσει σε σημείο όπου θα μπορεί το κοινό να απολαύσει στις βόλτες του στα βουνά το προσεχές Σαββατοκύριακο σε χιονισμένο τοπίο.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στην Offsite, ο Κλεάνθης Νικολαΐδης, Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εκτός από την ελαφρά χιονόπτωση που θα έχουμε σήμερα και αύριο στα ορεινά, δεν αναμένονται άλλα χιόνια τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται πάντως ότι η μετεωρολογική αναφέρει ότι ο κόσμος που θα διακινείται στα ορεινά κατά το βράδυ θα πρέπει να είναι προσεκτικός καθώς αναμένεται να σχηματιστεί κατά τόπους παγετός.

Ενδείξεις για χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά 

Όπως μας λέχθηκε είναι πολύ νωρίς να γίνουν οι όποιες εκτιμήσεις για τις μέρες αυτές αναφορικά με το καιρό. Ασφαλείς προβλέψεις για την ημέρα των Χριστουγέννων θα μπορούν να γίνουν μετά τις 18 Δεκεμβρίου.

Τέλος όπως σημειώνεται από πλευράς μετεωρολογικής υπηρεσίας αν και είναι νωρίς για προβλέψεις, κλιματολογικά στην χώρα μας την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχουν χιόνια, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί και φέτος.

10