Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα πας στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα; Πλέον θα πληρώνεις

Offsite Team -
24.06.2021

Θα πας στους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα; Πλέον θα πληρώνεις

Οι επισκέπτες θα πληρώνουν parking και είσοδο

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κρήτου Τέρρα αποφάσισε από την 1η Ιουνίου όπως χρεώνει την είσοδο στους επισκέπτες αλλά και του χώρου στάθμευσης με στόχο να μπορέσουν να γίνουν κάποια απαράιτητα έργα τα οποία έχουν κόστος που δεν μπορεί μόνο του το Συμβούλιο να υποστηρίξει, όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης της περιοχής στην Brief.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Kοινοτικού Συμβουλίου της Κρήτου Τέρρα, σε συνεννόηση με τον Έπαρχο και το Υφυπουργείο Τουρισμού, αποφασίστηκε πως η είσοδος στον χώρο θα κοστίζει ένα ευρώ για το κάθε άτομο και στους χώρους στάθμευσης δύο ευρώ, σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους. «Μπορεί βεβαίως ο επισκέπτης να πάει πεζός, πρόσθεσε ο κοινοτάρχης.

Δωρεάν είσοδος

Ο κ. Χαραλάμπους υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε όπως να δικαιούνται δωρεάν είσοδο μαθητές κατά τις επισκέψεις με τα σχολεία τους, οι κάτω των 12 ετών και τα άτομα με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι της περιοχής.

Τα έργα που πρέπει να γίνουν

Κληθείς να απαντήσει για το που στοχεύουν να επενδύσουν αυτά τα χρήματα, αναλογιζόμενοι ότι οι επισκέπτες είναι χιλιάδες στην περιοχή, σημείωσε ότι με αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν άτομα που είναι υπεύθυνα για την καθαριότητα ενώ όλα τα επιπλέον χρήματα θα αξιοποιηθούν για να ανοιχθούν οι δρόμοι, να διευκολυνθεί ο τρόπος που κατεβαίνουν κάτω οι επιβάτες, να γίνουν αποχωρητήρια για τους επισκέπτες αλλά και για τη δημιουργία γεφυριού.

«Στόχος είναι να διατηρηθεί ο εκδρομικός χώρος καθαρός, να συντηρείται και να είναι ασφαλές για τον κόσμο», σχολίασε ο κοινοτάρχης.Επίσης χρειάζεται να γίνει, όπως ανέφερε μια διέξοδος κινδύνου στο απέναντι σημείο για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως πυρκαγιά κλπ, τόνισε.

«Για να γίνει ένα γεφύρι, όπως πληροφορηθήκαμε από τους ειδικούς, το κόστος ανέρχεται σε €200.000- €300.000 για να κατασκευαστεί», σημείωσε.

Στο περίμενε από πέρσι

Την ίδια ώρα εξέφρασε την λύπη του καθώς και πέρσι έγιναν  σχετικές συζητήσεις γαι το θέμα αλλά, η ανταπόκριση  δεν αυτή που ήλπιζαν, καθώς αντίθετη άποψη για τα έργα φαίνεται να έχουν άλλοι  περιβαλλοντικοί οργανισμοί. 

Ακόμη, σημείωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή.

Home