Θα πληρώσουμε ακριβά την αμέλεια της Αστυνομίας για «Ορέστη»

Θα πληρώσουμε ακριβά την αμέλεια της Αστυνομίας για «Ορέστη»

Φόβοι να αυξηθούν σε δεκάδες τα θύματα του Ορέστη
Αγωγές για αποζημιώσεις από την οικογένειας της Λίβιας και Ελένας Μπουνέα

Με αγωγές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικότερα κατά της Αστυνομίας για αμέλεια εκτέλεσης καθήκοντος, αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, με το ψευδώνυμο «Ορέστης», κατά κόσμον Νίκου Μεταξά, ετών 35, προχωρεί ο πρώην σύζυγος της Λίβια Μπουνέα και πατέρας της Ελένας Μπουνέα. Ο δικηγόρος Γιάννος Ιωάννου, ο οποίος εκπροσωπεί τον αιτητή, θα προχωρήσει σήμερα Τρίτη (11/6) στην κατάθεση σχετικού αιτήματος αποζημιώσεων για τους θανάτους της Λίβια και της Ελένας στο επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και στη συνέχεια θα ζητήσει αποκάλυψη τεκμηρίων

Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο δικηγόρος της οικογένειας είπε ότι πελάτης του εξέφρασε ανησυχία για την καταστροφή τεκμηρίων και για αυτό έδωσε εντολή να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες. 

Σύμφωνα πάντως με νομικούς κύκλους με τους οποίους συνομίλησε η Offsite, η καταβολή αποζημιώσεων, «μεγάλου ύψους» όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε, θεωρείται δεδομένη, με βάση τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε. Πρόσθεσαν επίσης ότι είναι θέμα χρόνου να προχωρήσουν και άλλες οικογένειες θυμάτων του «Ορέστη» σε αγωγές κατά της Δημοκρατίας, ως είθισται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι η Λίβια Μπουνέα και η κόρη της εξαφανίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2016 και παρά τις εκκλήσεις της μητέρας της Λίβιας και τη σχετική καταγγελία, δεν έγινε, με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης. Νωπές είναι και οι εικόνες που δείχνουν το σπίτι που διέμενε η Λίβια, πριν την εξαφάνιση της, στο οποίο υπήρχαν απλωμένα ρούχα και φαγητό στο τραπέζι. Έλειπαν μόνο οι βαλίτσες και τα φάρμακα της 8χρόνης. Τρία χρόνια αργότερα, οι σοροί τους εντοπίστηκαν στην Κόκκινη Λίμνη σε δύο βαλίτσες σε κοντινή απόσταση.  

Σημειώνεται τέλος ότι το στερνό αντίο σε μητέρα και κόρη θα πουν με τρία χρόνια καθυστέρηση μεθαύριο Πέμπτη στο Αρεδιού.   

Home