Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Θα συνεχίσουν τριψήφια κρούσματα - Αδύνατη πλέον η ιχνηλάτηση»

Offsite Team -
16.10.2020 - 09:19

«Θα συνεχίσουν τριψήφια κρούσματα - Αδύνατη πλέον η ιχνηλάτηση»

Thumbnail

"Χάνουμε το εργαλείο της ιχνηλάτησης - Το κρούσμα αναλαμβάνει να ενημερώσει πλέον τις επαφές του - Μεγάλη διασπορά του ιού σε εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών''

Αλλάζουν πλέον τα δεδομένα με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων αφού έχει χαθεί πλέον ο έλεγχος λόγω της μεγάλης αύξησης των τελευταίων ημερών. 

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Επικεφαλής της Ομάδας Ιχνηλάτησης, Επιδημιολόγος Πεδίου, Βαλεντίνος Σιλβέστρος ανέφερε ότι πάμε προς εξουδετέρωση του εργαλείου της ιχνηλάτησης, η ιχνηλάτηση μπορεί να γίνει όταν υπάρχει έλεγχος, τώρα ο έλεγχος είναι εξαιρετικά δύσκολος, σημείωσε.

Δείτε επίσης: «Πιθανό μέτρο ο περιορισμός μετακινήσεων μετά από κάποια ώρα»

«Ήρθε η ώρα να θέσουμε προτεραιότητες με το ποιες αλυσίδες πρέπει να ασχοληθούμε. Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι Παγκύπρια και θα πρέπει πρέπει να κινηθούμε με την λογική της προστασίας των ευάλωτων ομάδων με στοχευμένη ιχνηλάτηση σε χώρους με ευάλωτες ομάδες.»

Όπως σημείωσε ούτε τα σχολεία δεν μπορούν πλέον να ελεγχθούν με ινχηλάτηση διότι η μεγαλύτερη μετάδοση και διασπορά του ιου είναι από εξωτερικές δραστηριότητες των παιδιών. 

Είναι αδύνατο να ενημερώνουμε τους πάντες ειδικά την ίδια μέρα. Ίσως γίνει 1-2 μέρες μετά. Το κρούσμα πλέον αναλαμβάνει να ενημερώσει πλέον τις επαφές του, σημείωσε.

Κάλεσε τον κόσμο να τηρεί τα πρωτόκολλα, να μην πηγαίνει στην δουλειά του αν δεν αισθάνεται καλά και να ενημερώνει άμεσα τον γιατρό του για τυχόν συμπτώματα. 

Home