Θανατηφόρο εργατικό: Φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν μέτρα ασφαλείας

Θανατηφόρο εργατικό: Φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν μέτρα ασφαλείας

Πως έγινε το ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 62χρονο

Την τελευταία του πνοή στο μεροκάματο άφησε ο 62χρονος οικοδόμος Δημήτρης Γεωργίου, ο οποίος έπεσε από ύψος δέκα μέτρων, ενώ εργαζόταν σε σκαλωσιά, του τετάρτου ορόφου υπό ανέγερσης οικοδομής, στην περιοχή Λινόπετρας, στη Λεμεσό.  

Θέμα τήρησης των κανόνων ασφαλείας εντοπίζει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, αφού όπως δήλωσε στη σκηνή ο Επιθεωρητής του Τμήματος, Κύπρος Κύπρου, "από τις πρώτες ενδείξεις και διαπιστώσεις, πληροφορίες και μαρτυρίες, φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπήρχαν κατάλληλα δάπεδα εργασίας και κατάλληλος εξοπλισμός".

 

Ο άτυχος 62χρονος, σύμφωνα με τον κ. Κύπρου, ενώ ασχολείτο με την αφαίρεση καλουπιών, πατούσε σε μεταλλική πλατφόρμα που δεν ήταν στερεωμένη, "δεν είχε επαρκές πλάτος και δεν είχε πλευρική προστασία".

 

Από την πρώτη στιγμή οι εργασίες στην οικοδομή σταμάτησαν με οδηγίες του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, μέχρι την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ασφάλειας, που θα τύχουν επιθεώρησης.

 

"Ανάλογα με τα πορίσματα και τα συμπεράσματα της διερεύνηση του ατυχήματος, θα είναι και οι μελλοντικές ενέργειες του τμήματος", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.  

Home