Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θανατηφόρο Λευκωσία: Έσωσε τον γιο της και ξεψύχησε στην άσφαλτο

Offsite Team -
04.04.2019 - 11:10

Θανατηφόρο Λευκωσία: Έσωσε τον γιο της και ξεψύχησε στην άσφαλτο

Thumbnail
Προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, τραυμάτισε ένα εξάχρονο παιδί και άσκησε έφεση για την ποινή των 9 μηνών

Εκ νέου στην επικαιρότητα επανήλθε το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στην Λευκωσία στις 11 Φεβρουαρίου 2015 στην λεωφόρο Τσερίου στον Στρόβολο.  

Ο καταδικασθέντας για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου. 

Συγκεκριμένα θεώρησε ως υπερβολική την ποινή φυλάκισης των εννέα μηνών.

Το θανατηφόρο συνέβη στη λεωφόρο Τσερίου στη Λευκωσία με αποτέλεσμα το θάνατο 38χρονη μάνας και τον τραυματισμό του 6χρονου γιου της. 

Όπως λέχθηκε στη δικαστική αίθουσα, καθώς η άτυχη 38χρονη διασταύρωνε τη λεωφόρο για να μεταβεί με τον γιο της σε παιδότοπο κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και να καταλήξει λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με το Δικαστήριο, την απόφαση του οποίου δημοσιεύει αυτούσια ο Φιλελεύθερος: «Το θύμα διένυσε περί τα 3 μέτρα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας που κινείτο το όχημα του κατηγορούμενου, επήλθε η επαφή του σώματός της με τον μπροστινό δεξί προφυλακτήρα του οχήματος του κατηγορούμενου. 

Σε ελάχιστο χρόνο πριν την πρώτη επαφή, το θύμα πρόλαβε να σπρώξει τον γιο της, ο οποίος έπεσε στη μέση του δρόμου και δεν κτυπήθηκε από το αυτοκίνητο. Ο κατηγορούμενος δεν ελάττωσε ταχύτητα πριν την επαφή του οχήματός του με το θύμα, ούτε έκανε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για να αποφύγει τη σύγκρουση». 

Το Εφετείο ανέφερε ότι «με βάση τα περιστατικά της υπόθεσης, η παράλειψη του κατηγορούμενου να εντοπίσει τους πεζούς στον δρόμο και να λάβει μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθεί η επαφή του θύματος με το αυτοκίνητό του αποτελούσε μίαν επικίνδυνη κατάσταση, έστω και εάν συνέβαλε και το θύμα σε αυτή την κατάσταση. Η εισήγηση της υπεράσπισης ότι, με τα δεδομένα της υπόθεσης, το δυστύχημα δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε ο κατηγορούμενος ήταν πολύ χαμηλή και, με δεδομένο ότι η επαφή του θύματος με το αυτοκίνητο ήταν στον μπροστινό δεξί προφυλακτήρα, δεν θα μπορούσαμε να καταλήξουμε ότι επρόκειτο για αναπόφευκτο δυστύχημα», αποτέλεσμα αυτού η καταδική του οδηγού να επικυρωθεί.

*φωτογραφία αρχείου

Home