Θάνατος 16χρονου: Κοινή επιτροπή από Αστυνομία και γονείς

Θάνατος 16χρονου: Κοινή επιτροπή από Αστυνομία και γονείς

Έκκληση για πληροφορίες σε σχέση με τον θάνατο 16χρονου

Κοινή επιτροπή συστήνουν Αρχηγείο Αστυνομίας και Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία θα επικεντρώνεται σε ζητήματα που απασχολούν τη μαθητιώσα νεολαία και το σχολείο, ανακοίνωσε μετά από συνάντησή του με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.  

Όπως είπε ο κ. Νικηφόρου, «έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας με τον οποίο ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις και συζητήσαμε διάφορα θέματα κι ένα από τα πιο βασικά είναι ότι θα θεσμοθετηθεί μία επιτροπή μεταξύ Αρχηγείου Αστυνομίας και Οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ανταλλάζουν απόψεις και θα συζητούν τα διάφορα θέματα που απασχολούν τους μαθητές και τα σχολεία».

 

Πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα θα υπάρξει μία περαιτέρω συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) σε σχέση με τις διάφορες εκδρομές που πραγματοποιούν οι μαθητές, αλλά και τους τρόπους δράσεις».

Υπόθεση 16χρονου 

Η συνάντηση στο Αρχηγείο Αστυνομίας έγινε υπό το πρίσμα της τροπής που πήρε η υπόθεση θανάτου 16χρονου στη Λάρνακα σε εφηβικό πάρτι με το Τμήμα Ανιχνεύσεως Λάρνακας να έχει αρχίσει τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο μαθητής.  

Απαντώντας σε επί τούτου ερώτηση, ο κ. Νικηφόρου, είπε ότι «έχουμε ζητήσει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να δοθούν τέτοιες οδηγίες ούτως ώστε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση» και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι έχει ήδη γίνει κάτι τέτοιο και έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.  

«Εμείς μεταφέραμε όλα όσα έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα και σίγουρα θα αναμένουμε τη λήξη του ανακριτικού έργου για να δούμε πού καταλήγουν τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Νικηφόρου.  

Επί του ιδίου θέματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, απηύθυνε έκκληση «σε οποιονδήποτε γνωρίζει γεγονότα όποιος και εάν είναι αυτός, να δώσει αυτές τις πληροφορίες ή και τη μαρτυρία του στην Αστυνομία για ένα ζήτημα που θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να σχολιαστεί περαιτέρω αν όντως ευσταθούν αυτά τα οποία έχουν αναφερθεί».  

«Για εμάς έχει σημασία να μετατραπούν οι οποιεσδήποτε πληροφορίες σε μαρτυρία», σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, για να προσθέσει ότι «πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα και θα επικεντρωθώ μόνο στο γεγονός ότι έχει καταρτιστεί ομάδα διερεύνησης από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Λάρνακας από την πρώτη στιγμή μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας και συνεχίζονται οι εξετάσεις».  

Καταλήγοντας είπε ότι «χρειάζεται προσοχή στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης, λαμβάνονται ήδη καταθέσεις στο πλαίσιο της διερεύνησης και όλο το φάσμα των πληροφοριών, οι οποίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αξιολογούνται προσεκτικά».  

Home