Θάνατος 16χρονου: Πήγαν για ανάκριση μαθητές και καθηγητές

Θάνατος 16χρονου: Πήγαν για ανάκριση μαθητές και καθηγητές

Προκλήθηκαν Εκτεταμένες Ζημιές - Έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στη Λεμεσό
Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για το θάνατο 16χρονου μαθητή στους Τρούλους

Συνεχίζονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου μαθητή Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλους τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από οδηγίες του Αρχηγού της Δύναμης Ζαχαρία Χρυσοστόμου, η διερεύνηση της υπόθεσης πέρασε από τα χέρια του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου που διερευνούσε υπόθεση αιφνίδιου και αφύσικου θανάτου, στα χέρια του ΤΑΕ Λάρνακας. 

Το Τμήμα διόρισε ανακριτική ομάδα, η οποία άρχισε την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 16χρονου μαθητή και κατά πόσον ο νεαρός ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού και γενικά παρενόχλησης.

Στα γραφεία του ΤΑΕ κλήθηκαν για ανάκριση μαθητές, καθηγητές και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση. Επίσης εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κληθούν για ανάκριση άτομα του στενού και ευρύτερου οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος και προσκεκλημένοι στο πάρτι στους Τρούλους στο οποίο βρισκόταν ο 16χρονος.  

 

Εν τω μεταξύ χθες ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης σε δηλώσεις στη Πάφο, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης για το θάνατο του 16χρονου μαθητή, για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες και καταγγελίες ότι ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού.  

Συγκεκριμένα ο Υπουργός είπε ότι το θέμα διερευνάται από την αστυνομία και δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των ερευνών αυτών. Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον αρχηγό Αστυνομίας για τις καταγγελίες αυτές και κάλεσε όλους να μην προτρέχουν και να αναμένουν το αστυνομικό πόρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 01.10 τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου, ενημερώθηκε η ΑΔΕ Λάρνακας για περιστατικό πιθανόν μεθυσμένου προσώπου στο χωριό Τρούλοι της επαρχίας Λάρνακας.  

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου μετέβησαν σε οικία στους Τρούλους  όπου εντόπισαν στην αυλή ένα αναίσθητο πρόσωπο και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον Παναγιώτη Στεφανή, 16 χρόνων.  

Άτομα που βρίσκονταν στη σκηνή προσπαθούσαν να δώσουν τις Πρώτες Βοήθειες στον νεαρό ενώ την ίδια ώρα έφτασε στο χώρο και ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Οι νοσηλευτές του ασθενοφόρου συνέχισαν να δίνουν τις Πρώτες Βοήθειες στον 16χρονο χωρίς όμως να υπάρχει καμία ανταπόκριση.  

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί του ΤΑΕΠ διαπίστωσαν το θάνατο του.  

Η σορός επιθεωρήθηκε από την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις. Η σκηνή είχε αποκλειστεί και μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία εστάλησαν για τις απαραίτητες εξετάσεις.  

 

Την Δευτέρα 15 Απριλίου η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 16χρονου και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε ασφυξία συνεπεία εισρόφησης εμεσμάτων.  Από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις.  

Αρχικά ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου διερευνούσε υπόθεση αιφνίδιου και αφύσικου θανάτου.

Home