Θάνατος λοχαγού Ε.Φ: Πάνε Ελλάδα να φέρουν το μοιραίο σχοινί

Θάνατος λοχαγού Ε.Φ: Πάνε Ελλάδα να φέρουν το μοιραίο σχοινί

Ολοκληρώθηκε η έκθεση πραγματοσύνης - Ο φάκελος οδεύει στη Νομική Υπηρεσία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση θανάτου του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου 32 ετών τέως από τη Λεμεσό ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τρίτη 25 Μαϊου 2021 όταν κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων κόπηκε το σχοινί καταρρίχησης.

Όπως πληροφορούμαστε, οι Ελλαδίτες εμπειρογνώμονες ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και έχουν το πόρισμα. Ήδη ενημερώθηκε η Αστυνομία και στις αρχές Φεβρουαρίου 2022 θα μεταβεί στην  Ελλάδα ο ανακριτης της υπόθεσης - σταθμάρχης Πλατρών για να παραλάβει  το σχοινί, αλλά και την έκθεση πραγματοσύνης που ετοιμάστηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Την είδηση επιβεβαίωσε στην Offsite αστυνομική πηγή που ανέφερε ότι «μόλις εγκριθούν τα διαδικαστικά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα γίνει το ταξίδι στην Ελλάδα». Όπως είπε, όταν παραληφθούν τα τεκμήρια τότε θα κατατεθούν μαζί με το αστυνομικό πόρισμα στη Γενική Εισαγγελία.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σημειώνεται ότι με βάση μαρτυρια ο άτυχος λοχαγός συμμετείχε σε άσκηση καταρρίχησης από μεγάλό ύψος σε πεδίο άσκησης στην Τροοδίτισσα δίπλα από τον εκδρομικό χώρο. Ο λοχαγός ήταν ο πρώτος που ξεκίνησε την κατάβαση με σχοινί, όταν αυτό κάτω από άγνωστους λόγους έσπασε με αποτέλεσμα ο αξιωματικός να πέσει από ύψος 50 μέτρων και να χτυπήσει θανάσιμα στους βράχους του γκρεμού.  

 

Home