Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θάνατος Α. Νικολάου: Εξέλιξη - Διορίστηκαν 3 ποινικοί ανακριτές

Offsite Team -
04.10.2021 - 12:00

Θάνατος Α. Νικολάου: Εξέλιξη - Διορίστηκαν 3 ποινικοί ανακριτές

Προχωρούν οι έρευνες - Διορίζει ποινικούς ανακριτές ο Γενικός Εισαγγελέας

Ξανά στην επικαιρότητα η υπόθεση θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου που εντοπίστηκε νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από το γεφύρι της Άλασσας. Η υπόθεση εξετάστηκε σήμερα από το θανατικό ανακριτή.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Στο Δικαστήριο κατατέθηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούν το θάνατο του Νικολάου και οι δυο εκθέσεις των ιατροδικαστών που ενήργησαν για την οικογένεια, αλλά και την Κυβέρνηση.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η σημαντική εξέλιξη που προκύπτει, είναι ότι όπως αναφέρθηκε από τους δικηγόρους της οικογένειας στο Δικαστήριο, ο Γενικός Εισαγγελέας τους ενημέρωσε ότι θα διορίσει 3 ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση. Οι ανακριτές θα διοριστούν μετά από εισήγηση της οικογένειας η οποία έγινε δεκτή από τον Γενικό Εισαγγελέα. Ο διορισμός αναμένεται να γίνει στις 7 Οκτωβρίου. Λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης, για την ώρα θα μπει στο περιθώριο η έρευνα του ποινικού ανακριτή. 

Πάντως, υπάρχει έντονη αντίδραση από τους δικηγόρους του θανόντα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Η οικογένεια επιθυμεί όπως διεξαχθεί έρευνα από ανεξάρτητους ανακριτές. 

Θυμίζουμε ότι τα ευρήματα των εξετάσεων μετά την εκταφή, δείχνουν ότι ο θάνατος του 26χρονου τότε εθνοφρουρού οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Σημειώνεται επίσης ότι έχει εκδοθεί διάταγμα για επιστροφή των πλακιδίων που έμειναν στην Ελλάδα. Στις 12 Οκτωβρίου αναμένεται να μεταβούν στην Ελλάδα για να παραλάβουν και να φέρουν πίσω τα πλακίδια. 

Home