Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θάνατος Νικολάου: Εξετάσεις ξανά σήμερα / Ίσως σταλούν εξωτερικό

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη -
22.12.2020

Θάνατος Νικολάου: Εξετάσεις ξανά σήμερα / Ίσως σταλούν εξωτερικό

Thumbnail
Λεπτομέρειες για τη σημερινή διαδικασία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Νέος γύρος εξετάσεων σήμερα Τρίτη από ιατροδικαστές και εμπειρογνώμονες στην υπόθεση θανάτου του 26χρονου εθνοφρουρού Αθανασίου Νικολάου ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Σήμερα ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας, θα μεταφέρει χώμα το οποίο παραλήφθηκε κατά την εκταφή της περασμένης Πέμπτης στη Λευκωσία. Σε εξέταση που θα διεξαχθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, οι ιατροδικαστές της Δημοκρατίας, μαζί με ανθρωπολόγο και τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη που ενεργεί εκ μέρους της οικογένειας, θα προβούν σε έρευνα για τεμάχιο οστών.

Το επόμενο βήμα στην υπόθεση αφορά την αίτηση για έκδοση διατάγματος ώστε να μεταφερθούν όλα τα τεκμήρια και ευρήματα στο εξωτερικό για εξειδικευμένες εξετάσεις. Πιθανότερη χώρα που θα διεξαχθούν οι εξειδικευμένες αυτές εξετάσεις είναι η Ελλάδα.

Ερωτηθείς ο ιατροδικαστής δρ Μάριος Ματσάκης πόσο εφικτή είναι η έκδοση διατάγματος για τέτοια υπόθεση, ο κ. Ματσάκης τόνισε ότι αυτό είναι απόφαση του Δικαστηρίου. Ο κ. Ματσάκης ανέφερε ακόμα ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ιατροδικαστικά ευρήματα αποστέλλονται στο εξωτερικό».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα ετοιμαστούν οι εκθέσεις του Καθηγητή Κουτσάφτη που συμμετείχε στην εκταφή και των ιατροδικαστών της Δημοκρατίας και της οικογένειας. 

Τα πορίσματα θα κατατεθούν στις αστυνομικές Αρχές οι οποίες σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα θα αποφανθούν για τα επόμενα βήματα.

 

Home