Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θεμέλιος λίθος σήμερα για νέο κτήριο στο Χιονοδρομικό Κέντρο-ΦΩΤΟ

Offsite Team -
28.01.2023

Θεμέλιος λίθος σήμερα για νέο κτήριο στο Χιονοδρομικό Κέντρο-ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αναβαθμίζει το Χιονοδρομικό Κέντρο το νέο κτήριο-Στο πλάνο για το μέλλον τεχνητό χιόνι & μεγαλύτερες πίστες

Του Σωτήρη Νικηφόρου

Τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του νέου Χιονοδρομικού Κτηρίου στην περιοχή Sun Valley στο Τρόοδος θα καταθέσει σήμερα Σάββατο 26/1 στις 12:30 το μεσημέρι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την περιοδεία του στις περιοχές του Τροόδους.

Το πανέμορφο νέο κτήριο είναι είναι ένα όνειρο ζωής για τον Όμιλο Χιονοδρόμων Κύπρου που γίνεται πραγματικότητα αφού οι παλιές εγκαταστάσεις 50 και πλέον ετών, ήταν σε πολύ κακατάσταση. 

D

Η OffsiteNews επικοινώνησε με τον κ. Ανδρέα Ελευθερίου, Υπεύθυνο Επιτροπής Ανέγερσης του Κτηρίου του Ομίλου Xιονοδρόμων Κύπρου ο οποίος μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το έργο

Συμβατό με τον χαρακτήρα της περιοχής

Κατ’ αρχάς όπως μας ανέφερε ο κ. Ελευθερίου, το νέο καλαίσθητο Χιονοδρομικό Κτήριο, που ήταν ένα όνειρο πολλών χρόνων για τους ανθρώπους του Ομίλου και όσους αγαπούν το άθλημα, έχει σχεδιαστεί με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον χαρακτήρα της περιοχής Τροόδους: «Έγιναν όλες οι απαραίτητες μελέτες από όλες τις υπηρεσίες για να είναι εναρμονισμένο και συμβατό με την περιοχή». Το κτήριο θα ανεγερθεί στο σημείο που βρισκόταν το παλιό κτήριο το οποίο ήδη κατεδαφίστηκε. «Ήταν πάνω από 50 χρονών, και ήταν ακατάλληλο από θέματα ασφάλειας υγείας το παλιό κτήριο. Ο κόσμος που ασχολείται αυξήθηκε, οι ανάγκες αυξήθηκαν. Ήταν απαραίτητο το νέο κτήριο». Σημειώνεται ότι για να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του Ομίλου και των πολιτών, κατασκευάστηκε ένα προσωρινό υποστατικό στην περιοχή.

F

Τι θα περιλαμβάνει

Το νέο κτήριο για το οποίο ήδη οι διαδικασίες ανέγερσης έχουν ξεκινήσει, θα περιλαμβάνει το κατάστημα για ενοικίαση εξοπλισμού ski και snowboard κτλ, μια μεγάλη καφετέρια και μεγάλη αίθουσα για μαθήματα, συνεδριάσεις, σεμινάρια, εκθέσεις και άλλα event. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους τελευταίους μήνες του 2024. Θα κοστίσει περίπου 3.7 εκατομμύρια ευρώ και δόθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ χορηγία από το κράτος. Το υπόλοιπο ποσό θα το καλύψει ο Χιονοδρομικός Όμιλος με βοήθεια από τα μέλη του, με διάφορες εκδηλώσεις, με στήριξη από φίλους του ομίλου και διάφορους χορηγούς. Την κατασκευή του έργου ανέλαβε η εταιρεία Iacovou Brothers (Constructions) Ltd.

Στόχος είναι με την ανέγερση του νέου κτηρίου να αναβαθμιστεί η περιοχή αλλά και τα αθλήματα του χιονιού στην Κύπρο. Μπορεί επίσης να βοηθήσει πολύ και στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. 

F

«Καταλυτική η βοήθεια του Προέδρου Αναστασιάδη»

Όπως προαναφέραμε σήμερα στις 12:30 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο για το νέο κτήριο. «Θα έχουμε την τιμή να έχουμε τον ΠτΔ. Βοήθησε πάρα πολύ ο ίδιος ο Πρόεδρος για να γίνει το όνειρο μας πραγματικότητα. Ήταν καταλυτική η βοήθεια του στην προσπάθεια μας»

Μεγάλο το ενδιαφέρον για ski και Snowboard 

Ο κ. Ελευθερίου μας ανέφερε ότι γενικά το ενδιαφέρον από διάφορες ηλίκιες για μαθήματα ski και Snowboard είναι μεγάλο.  «Προσπαθούμε να φέρνουμε συνεχώς νέα παιδιά να γνωρίζουν τα αθλήματα».

f

Στόχος η περαιτέρα αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου - Τεχνητό χιόνι και όχι μόνο

Ο κ. Ελευθερίου τόνισε ότι στόχος του Ομίλου, με την ανέγερση του νέου κτηρίου να προχωρήσει και το πλάνο τους για περαιτέρω αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου και ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο. 

«Μετά την ανέγερση του νέου κτιρίου, στόχος είναι να συνεχίσουμε την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Θα μπορούσε για παράδειγμα αν βρούμε στήριξη και να εξετάσουμε το θέμα να δημιουργούμε τεχνητό χιόνι. Έχει προχωρήσει πολύ η τεχνογνωσία για τεχνητό χιόνι, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε τουλάχιστον για την περίοδο του χειμώνα που υπάρχουν οι κατάλληλες θερμοκρασίες.  Είναι κάτι που θα αναβαθμίσει πάρα πολύ το κέντρο και θα προσελκύσει και τουρισμό. Θέλουμε επίσης να μεγαλώσουμε τις πίστες, να αναβαθμίσουμε τα Lifts και γενικά να γίνουν πιο σύγχρονες και ασφαλείς οι εγκαταστάσεις. Έγιναν μελέτες για το θέμα αναβάθμισης και ελπίζουμε να βρούμε τους τρόπους και τους πόρους να χτίσουμε πάνω σε αυτές τις μελέτες. Θα βοηθήσει πάρα πολύ τον τουρισμό της Κύπρου».

 

Home