Θεώρησε Διάταγμα άκυρο, πήγε Εκκλησία σε lockdown -Κρίθηκε ένοχος

Θεώρησε Διάταγμα άκυρο, πήγε Εκκλησία σε lockdown -Κρίθηκε ένοχος

Αυτούσια η απόφαση

Το Δικαστήριο Λευκωσίας έκρινε ένοχο πολίτη για παραβίαση των διαταγμάτων κατά κορωνοϊού σε σχέση με εκκλησιασμό. 

Η παραβίαση αφορούσε τη μαζική παρουσία πιστών σε Ιερο Ναό.  Κατά την ακρόαση απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για αντισυνταγματικότητα, αναγκαιότητα έγκρισης Διαταγμάτων από Βουλή προ της έκδοσής τους και μη αναλογικότητα μέτρων.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να καταβάλει εξώδικο πρόστιμο ισχυριζόμενος ότι δεν είχε νομοθετήσει η Βουλή προτού τεθεί σε ισχύ το διάταγμα του Υπουργού Υγείας. Γι’ αυτό η υπεράσπιση το έκρινε άκυρο και αντισυνταγματικό. 

Παράλληλα , η υπεράσπιση ισχυρίστηκε ότι το εν τλόγω περιοριστικό μέτρο, δηλαδή η απαγόρευση της παρουσίας πιστών κατά τον εκκλησιασμό, θίγει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος του θρησκεύεσθαι και ουσιαστικά το απαγορεύει κατ’ απόλυτο τρόπο.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Το Δικαστήριο αξιολογώνντας τη μαρτυρία έκρινε ότι ο κατηγορούμενος απέτυχε να αποδείξει την υπόθεσή του.  Σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος την 13.12.20 και ενώ βρισκόταν σε ισχύ το επίδικο Διάταγμα βρισκόταν εντός της εκκλησίας του Αγίου Αυξιβίου και παρακολουθούσε τη Θεία Λειτουργία ενώ αυτό απαγορευτόταν ρητώς από το άρθρο 2(3)(στ) του επίδικου Διατάγματος.

>>> Δείτε ΕΔΩ αυτούσια την απόφαση

 

Home