Θλίψη στην ΠΕΟ: Έφυγε ο Θάσος Ιωάννου

Θλίψη στην ΠΕΟ: Έφυγε ο Θάσος Ιωάννου

Τι αναφέρει ανακοίνωση της συντεχνίας

Με βαθιά θλίψη η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής της ΠΕΟ ανακοινώνει τον θάνατο του Θάσου Ιωάννου πρώην Γενικού Γραμματέα της Συντεχνίας σε ηλικία 90 χρονών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Θάσος Ιωάννου ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης της Συντεχνίας Γκαρσονιών ΠΕΟ αρχικά και μετέπειτα Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής. Πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες για την Συντεχνία του και τους εργαζόμενους στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στην ΠΕΟ αλλά και αργότερα έγραψε σωρεία βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν την ιστορία της μαγειρικής τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι ειδήμονες των ξενοδοχειακών επαγγελμάτων να τον χαρακτηρίσουν ως μεγάλο μαγειροφιλόσοφο.

Υπήρξε ο εμπνευστής και ιδρυτής της σχολής Γκαρσονιών ΚΕΟ ως επίσης της Εστιατορικής Σχολής Φιλοξενία καθώς και του επιστημονικού επαγγελματικού περιοδικού Φιλοξενία, τα οποία αποτέλεσαν πρόδρομο ίδρυσης της σημερινής Κρατικής Σχολής αρχικά ΙΞΕΤ και σήμερα ΑΞΙΚ.

Η Συντεχνία εκφράζει τα ειλικρινή ολόψυχα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αείμνηστου Θάσου.

ΚΥΠΕ

Tags
Home