Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θυμήθηκαν νόμο προ πενταετίας για να σβήνουν φωτιές στα Δάση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
21.09.2022 - 06:00

Θυμήθηκαν νόμο προ πενταετίας για να σβήνουν φωτιές στα Δάση

Βγάζουν από τα συρτάρια πρόταση νόμου μετά το μπαράζ πυρκαγιών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι μεγάλες πυρκαγιές που προκλήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια ανάγκασαν τη Βουλή να ανασκουμπωθεί και να ξανασυζητηθεί το ζήτημα προστασίας πυρκαγιών εντός ιδιωτικών ζωνών δηλαδή περιουσίες οι οποίες καταλήγουν σε Δάση.

Η πρόταση νόμου έγινε από τον πρόεδρο των Οικολόγων και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου από το 2017 όμως δεν συζητήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.Σύμφωνα με το βασικό νόμο, υπάρχει πρόνοια  για αδίκημα σε σχέση με την πρόκληση πυρκαγιάς σε ιδιωτικούς χώρους που γειτνιάζουν με δάση και παραχώρηση στον Διευθυντή του Τμήματος Δασών δυνατότητας δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών εντός ιδιωτικών τεμαχίων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αλεξάνδρου: Κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι<<<<

Μιλώντας στην Offsite News ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα παλιό νόμο που κρίθηκε αναγκαίο να συζητηθεί λόγω των τελευταίων πυρκαγιών που ξέσπασαν τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα την τελευταία διετία».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοπέμπτου, το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε να αποτρέπονται οι πυρκαγιές σε ιδιωτικούς χώρους που γειτνιάζουν με δασικές περιοχές.

Ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι  «αναμένουμε να δούμε την αντίδραση των άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων καθώς και του Τμήματος Δασών αφού την τελευταία φορά που συζητήθηκε το Τμήμα τοποθετήθηκε με θετικό τρόπο, αλλά  λόγω νομικού κωλύματος δεν έγινε κατορθωτό να προχωρήσει η συζήτηση».

 

Home