Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι αλλάζει με τις διελεύσεις μέσω οδοφραγμάτων από Δευτέρα

Offsite Team -
18.11.2021 - 17:45

Τι αλλάζει με τις διελεύσεις μέσω οδοφραγμάτων από Δευτέρα

Στο «βαθύ κόκκινο» οι διελεύσεις από τις 22 Νοεμβρίου

Με βάση τα όσα ισχύουν για την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου οι διελεύσεις από και προς τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι κατά της COVID-19 θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικά rapid ή PCR τεστ όταν περνούν από τα οδοφράγματα, με βάση απόφαση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, η οποία αξιολόγησε την Πέμπτη την επιδημιολογική κατάσταση.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, με βάση την αξιολόγηση αυτή η κατάσταση έχει καθοριστεί ότι εμπίπτει στην Κατηγορία 3 (βαθύ κόκκινο), και ως εκ τούτου συγκεκριμένα μέτρα θα ισχύσουν σε όλα τα σημεία διέλευσης από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα με εμβόλια εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), καθώς και με τα εμβόλια Sinovac, Sinopharm ή Sputnik θα μπορούν να περάσουν από τα οδοφράγματα με αρνητικό rapid ή PCR τεστ 7 ημερών, από την 14η ημέρα μετά τη δεύτερη δόση τους (1η δόση εάν έχουν λάβει εμβόλιο Johnson & Johnson), ενώ για τα μη εμβολιασμένα άτομα θα απαιτείται αρνητικό rapid ή PCR τεστ 72 ωρών, με εξαίρεση τους μαθητές γυμνασίων και τα άτομα που ζουν στον Κάτω Πύργο, που θα χρειάζονται αρνητικό rapid ή PCR τεστ 7 ημερών.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει πως «με βάση τη συμφωνία μεταξύ του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του Ε/κ ηγέτη Νίκου Αναστασιάδη, της 2ας Ιουνίου, για συγχρονισμό των μέτρων των δυο πλευρών για την COVID-19 σε σχέση με τα σημεία διέλευσης, η Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία αξιολογεί συνεχώς την επιδημιολογική κατάσταση».

Σημειώνει ακόμη πως τα μέλη της Επιτροπής «ανταλλάσσουν στοιχεία κάθε δυο εβδομάδες προκειμένου να καθορίσουν την κατάλληλη επιδημιολογική κατηγορία που να εφαρμόζεται στα σημεία διέλευσης, προσαρμόζοντας τα μέτρα, ως ενδείκνυται».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home