Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι αναφέρει το ΥΠΕΣ για απέλαση αλλοδαπού πρώην ποδοσφαιριστή

Offsite Team -
09.11.2022 - 11:04

Τι αναφέρει το ΥΠΕΣ για απέλαση αλλοδαπού πρώην ποδοσφαιριστή

Το κράτος δεν πετά στο δρόμο οικογένεια πρώην ποδοσφαιριστή, αναφέρει το ΥΠΕΣ

Τη δική του εκδοχή σε σχέση με την υπόθεση απέλασης του πρώην ποδοσφαιριστή και της οικογένειας του με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΣ υποστηρίζει πως ο πρώην ποδοσφαιριστής και η οικογένειά του διέμεναν παράτυπα στη Δημοκρατία για 9 χρόνια. Μάλιστα προσθέτει πως είχε εγκριθεί η υποβολή αιτήματος για εξασφάλιση άδειας επισκεπτών, κάτι το οποίο δεν έπραξαν.

«Το κράτος όχι μόνο δεν «πετά στο δρόμο οικογένεια πρώην ποδοσφαιριστή» όπως η εφημερίδα γράφει, αλλά έδωσε πολύ περισσότερες, από όσες επιτρεπόταν, ευκαιρίες νομιμοποίησης», αναφέρει το ΥΠΕΣ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια δημοσιεύματος αναφορικά με την απόρριψη αιτήματος διαμονής στη Δημοκρατία πρώην ποδοσφαιριστή και της οικογένειας του, με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη οικογένεια απασχολεί τις αρχές για πέραν της δεκαετίας.

Πιο συγκεκριμένα παρά το ότι διέμεναν παράτυπα στη Δημοκρατία για εννιά (9) ολόκληρα χρόνια και επανειλημμένα απασχόλησαν την Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών σε έξι (6) διαφορετικές περιπτώσεις ενημέρωσε εγγράφως τον αλλοδαπό ότι θα πρέπει είτε να προβεί στις δέουσες ενέργειες για νομιμοποίηση της παραμονής του, είτε να επαναπατριστεί, αυτός προκλητικά αγνόησε τις αρχές.  

Παρά την παραγνώριση των αρχών από τον αλλοδαπό, στις 25  Φεβρουαρίου του 2021 το Υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε εγγράφως τον δικηγόρο των αιτητών, ότι δόθηκε έγκριση για υποβολή αιτήματος για εξασφάλιση άδειας επισκεπτών κάτι όμως που και πάλι δεν έπραξαν. 

Η τελευταία γραπτή ενημέρωση, τους δόθηκε στις 5 Αυγούστου 2022 με προθεσμία αναχώρησης την 31η Αυγούστου, περίοδο κατά την οποία τα σχολεία είναι κλειστά ώστε να δοθεί χρόνος μετακίνησης τους χωρίς να προκληθεί πρόβλημα στην φοίτηση των παιδιών. 

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα γεγονότα, είναι φανερό ότι το κράτος όχι μόνο δεν «πετά στο δρόμο οικογένεια πρώην ποδοσφαιριστή» όπως η εφημερίδα γράφει, αλλά έδωσε πολύ περισσότερες, από όσες επιτρεπόταν, ευκαιρίες νομιμοποίησης πλην όμως από την πλευρά των αλλοδαπών το μόνο που παρατηρήθηκε ήταν η προκλητική παραγνώριση και η εκμετάλλευση της ανοχής των αρχών.

Home