Τι ανοίγει 1η Φεβρουαρίου - Η απάντηση Τσιούτη (βίντεο)

Τι ανοίγει 1η Φεβρουαρίου - Η απάντηση Τσιούτη (βίντεο)

Τι δήλωσε στην Digital Tv για σχολεία, λιανικό εμπόριο και SMS

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποφασίσουν τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας ποιες θα είναι οι τελικές τους εισηγήσεις για το «ξεκλείδωμα» της χώρας. Όπως έγραψε η Offsite, την ερχόμενη Δευτέρα στις 11:30 οι ειδικοί ανεβαίνουν ξανά τον Λόφο όπου θα συναντήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και το τι αναμένεται να ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου, μίλησε στην Digital Tv και στο μεσημβρινό δελτίο Digital News ο Επικεφαλής της Επιδημιολογικής Ομάδας δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης.

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου ο δρ Τσιούτης ανέφερε πως «είναι θετικά τα πράγματα όπως φαίνεται στην κοινότητα, με το ποσοστό θετικότητας με τα πολλά τεστ που κάνουμε και τις άλλες διάφορες παραμέτρους που βλέπουμε. Φαίνεται ότι αποδίδουν τα μέτρα καταρχάς του Δεκέμβρη και τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουμε να βλέπουμε το αποτέλεσμα των μέτρων του Ιανουαρίου. Όμως θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια παραμένει σε κρίσιμα επίπεδα».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ο Επικεφαλής της Επιδημιολογικής ομάδας τόνισε πως «ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας μετάβασης όπου πολύ αργά και προσεκτικά να ανοίξουν κάποιοι χώροι χαμηλού κινδύνου μετάδοσης. Μπορούσε σιγά σιγά να δούμε ακόμα και τις μικρές βαθμίδες στα σχολεία, το λιανικό εμπόριο κυρίως τα μικρά και μεσαίου μεγέθους καταστήματα».

Δείτε στο βίντεο όλα όσα ανέφερε 

Home