Τι απαντά το Υπ. Υγείας για τον θάνατο παιδιού στο Γ.Ν.Λεμεσού

ΓεΣΥ: Κρίσιμη συνάντηση Υπουργού Υγείας-ΠΙΣ
Μετά την συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας του παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό θανάτου παιδιού και την καταγγελία της μητέρας προς τον ίδιο τον Υπουργό χαρακτηρίζοντάς τον ως "ηθικό αυτουργό", καθώς όπως υποστηρίζει η άτυχη μητέρα υπήρξε κωλυσιεργία στην διάγνωση των εξετάσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά από σχετική διερεύνηση που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με αφορμή καταγγελία που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο παιδιού λόγω καθυστέρησης στη χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλευόταν, εξαιτίας καθυστέρησης πέραν της μιας εβδομάδας στη διεκπεραίωση συγκεκριμένης εργαστηριακής ανάλυσης, η οποία διενεργείται από το εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έχει διαφανεί ότι το δείγμα λήφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από τον ασθενή στις 22 Ιανουαρίου 2019, στις 8:18 π.μ., και παραλήφθηκε από το εργαστήριο στις 23 Ιανουαρίου 2019, στις 9 π.μ. Τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν και καταχωρήθηκαν στο μηχανογραφικό σύστημα προς ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στις 24 Ιανουαρίου 2019, στις 1:54 μ.μ.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, δεν προκύπτει καμία κωλυσιεργία όσον αφορά στη διεκπεραίωση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο Υπουργός Υγείας εκφράζει και δημόσια, όπως ήδη έπραξε και προσωπικά, τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.  

10