Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για πιθανό Lockdown

Offsite Team -
28.12.2021 - 11:34

Τι απαντά το Υπουργείο Υγείας για πιθανό Lockdown

Αύριο η έκτακτη σύσκεψη - Τα δεδομένα με νέα μέτρα και τι λέει το Υπουργείο Υγείας για Lockdown

Έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) θα έχει αύριο Τετάρτη, στις 16.00, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, κατά τη σύσκεψη θα γίνει μια αξιολόγηση των δεδομένων, να ακουστούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων, έτσι ώστε να αποφασιστεί τι πρέπει να πράξουμε τις επόμενες ημέρες ή αν θα πρέπει να υπάρχει κάποια διαφοροποίηση εντός της εβδομάδας ή οι εισηγήσεις να τεθούν στοχευμένα τη Δευτέρα, στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Υπουργού με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για να οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 5 Ιανουαρίου.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αξιολογούνται συνεχώς τα δεδομένα και τα στοιχεία, τα οποία καταγράφουν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Σημειώνουν ότι σημαντικός παράγοντας είναι οι νοσηλείες και παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες μια σταθερή κατάσταση όσον αφορά τις νοσηλείες στα κρατικά νοσηλευτήρια και την ίδια ώρα συνεχίζονται και οι παραπομπές ασθενών από τα δημόσια στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, έτσι ώστε να γίνει αποσυμφόρηση των κρατικών νοσηλευτηρίων για να μπορέσουν να αντέξουν στην όποια πίεση ενδεχομένως επέλθει τις επόμενες ημέρες.

Σε ερώτηση πώς χαρακτηρίζει την κατάσταση το Υπουργείο Υγείας μετά και τη χθεσινή ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι η αύξηση των κρουσμάτων ήταν κάτι το οποίο ανέμεναν, ωστόσο δεν αναμενόταν από τη μία μέρα στην άλλη, αναμενόταν τις επόμενες ημέρες και πρόσθεσαν ότι το σημαντικό και πάλι είναι ότι βλέπουμε πως η κατάσταση των νοσηλειών μέχρι στιγμής παραμένει σταθερή και για αυτό δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και γίνεται η σωστή αξιολόγηση των δεδομένων για να διαφανεί πώς θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες, πάντοτε κατόπιν εισηγήσεων των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για πιθανό Lockdown, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, σημειώνοντας πως ό,τι μέτρα ληφθούν θα είναι μέτρα, τα οποία θα περιορίσουν τη διασπορά.

Ανέφεραν, επίσης, ότι θα δουν και τον σημερινό αριθμό κρουσμάτων και αύριο στη σύσκεψη θα ακουστούν οι απόψεις των ειδικών για το τι πρέπει να γίνει.

Αναφορικά με την εμβολιαστική κατάσταση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κρίνεται πολύ ικανοποιητική και πρόσθεσαν ότι συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί και ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ η Offsite, στο στόχαστρο είναι τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης όπου εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων. Είναι πιθανό να μειωθούν οι αριθμοί ή και να κλείσουν εντελώς για λίγες μέρες. 

Επιπλέον πιθανό να μειωθεί και ο αριθμός συναθροίσεων στα σπίτια που σήμερα είναι στα 20 άτομα. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ένα μέτρο που φαίνεται να προωθείται είναι η αύξηση της τηλεργασίας ενώ δεν αποκλείεται να αυξηθούν και οι δειγματοληψίες σε εμβολιασμένα άτομα. 

Το Υπουργείο Υγείας θα ακούσει όλες τις εισηγήσεις των Ειδικών και ανάλογα θα πάρει αποφάσεις με στόχο την αναχαίτιση της νέας έξαρσης. 

Το θετικό στην όλη η κατάσταση είναι ότι δεν υπάρχει αύξηση νοσηλειών για την ώρα. Δεν αποκλείεται φυσικά τις επόμενες μέρες αυτό να αλλάξει αφού ο αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων είναι πλέον τεράστιος. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home