Τι αποφάσισαν ΟΕΒ / ΚΕΒΕ για Γ. Κληρίδη και τι για Δ. Χριστόφια

Τι αποφάσισαν ΟΕΒ / ΚΕΒΕ για Γ. Κληρίδη και τι για Δ. Χριστόφια

Πήραν τις ίδιες αποφάσεις ή διαφορετικές ΟΕΒ και ΚΕΒΕ για την ημέρα ταφής του Γ. Κληρίδη και αυτή του Δ. Χριστόφια;

Σάλο και ποικίλα σχόλια προκάλεσε κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΕΒ για την δημόσια αργία της ερχόμενης Τρίτης, ημέρα κατά την οποία θα τελεστεί η ταφή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η Brief έψαξε, βρήκε και παραθέτει τη στάση που τήρησαν οι εργοδοτικοί σύνδεσμοι ΚΕΒΕ και ΟΕΒ για την ημέρα ταφής του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη αντιπαραβάλλοντας την με αυτή της ημέρας ταφής του Δ. Χριστόφια.

Συγκεκριμένα το ΚΕΒΕ ανέφερε τότε για το θέμα της Δημόσιας Αργίας την ημέρα ταφής (Τρίτη 18/11/2013) του Γλαύκου Κληρίδη:

Η δημόσια αργία που κηρύχτηκε για την Τρίτη, ημέρα της κηδείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, δεν καλύπτει τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος θα λειτουργήσει κανονικά.

Το ΚΕΒΕ τονίζει ότι η Τρίτη 18 Νοεμβρίου που έχει καθοριστεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ως Δημόσια Αργία, δεν καλύπτει τον ιδιωτικό τομέα.

Ως εκ τούτου επαφίεται στην κάθε επιχείρηση να αποφασίσει τις διευκολύνσεις που θα παράσχει στο προσωπικό που επιθυμεί να παρευρεθεί  στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. 

Από την πλευρά της η ΟΕΒ αφού συμμεριζόταν ότι η συγκεκριμένη μέρα δεν καλύπτει τον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωνε:

Η ΟΕΒ καλεί τους εργοδότες να προβούν σε πρακτικά εφικτές διευθετήσεις, εκεί και όπου τούτο είναι ευλόγως δυνατό, προκειμένου να διευκολύνουν όσους εργοδοτούμενους επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία, χωρίς να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο σήμερα

Η ανακοίνωση της ΟΕΒ που προκάλεσε αντιδράσεις σήμερα αναφέρει επί λέξη:

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), θεωρεί χρήσιμο να διευκρινίσει ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να κηρύξει ως Δημόσια Αργία την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, ημέρα της κηδείας του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  μακαριστού Δημήτρη Χριστόφια, δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα. 

Η αργία είναι υποχρεωτική για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ημικρατικοί οργανισμοί, αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου).

Ωστόσο,  η ΟΕΒ καλεί όλους τους εργοδότες, όπου αυτό είναι ευλόγως εφικτό, να προβούν σε κατάλληλες διευθετήσεις προκειμένου να διευκολυνθούν εργαζόμενοι που επιθυμούν να παραστούν στη κηδεία.

Η ΟΕΒ εκφράζει για ακόμα μια φορά ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του εκλιπόντος τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΚΕΒΕ δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την αργία της ερχόμενης Τρίτης.

Ωστόσο, η στάση που τήρησαν τότε οι δύο εργοδοτικοί σύνδεσμοι με αυτή της ΟΕΒ χθες ουσιαστικά είναι η ίδια για την ημέρα ταφής του Γλαύκου Κληρίδη και για την ημέρα ταφής του Δημήτρη Χριστόφια.

Home