Τι γίνεται με τις εξόδους των νεοσύλλεκτων - Θα χάσουν μια μέρα;

Τι γίνεται με τις εξόδους των νεοσύλλεκτων - Θα χάσουν μια μέρα;

Τι αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας στην Offsite - Όλες οι πληροφορίες

Αντιδρούν οι νεοσύλλεκτοι για το ενδεχόμενο αναβολής μιας μέρας από την έξοδο τους.

Αναστάτωση προκλήθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς από τους νεοσύλλεκτους μετά και την ενημέρωση που είχαν από το Υπουργείο Άμυνας για το ενδεχόμενο της αναβολής στην πρώτη τους έξοδο.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο αν και αρχικά είχε ενημερώσει τους νεοσυλλέκτους ότι θα έπαιρναν την πρώτη τους έξοδο την Παρασκευή 12 Ιουλίου  και θα επέστρεφαν την Δευτέρα, εν τέλει ενημερώθηκαν ότι υπάρχει περίπτωση να τους αποκοπεί μια μέρα.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, μας λέχθηκε ότι αυτό προκύπτει από τα αποτέλεσματα των εξετάσεων των Δόκιμων Αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα, η περίπτωση να τους αποκοπεί μια μέρα από την έξοδο τους, οφείλεται στο ότι δεν θα έχουν διορθωθεί τα γραπτά δοκίμια των Δόκιμων Αξιωματικών. Ωστόσο το Υπουργείο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την Πέμπτη θα τους παραχωρηθεί κανονικά η άδεια από Παρασκευή μέχρι Δευτέρα. Εάνν όχι τότε η άδεια τους θα τους δοθεί από Σάββατο μέχρι Δευτέρα.

Η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου ημέρα Πέμπτη.

Home