Τι γίνεται με τους Οδοντιάτρους και το ΓεΣΥ - Τα δεδομένα σήμερα

Τι γίνεται με τους Οδοντιάτρους και το ΓεΣΥ - Τα δεδομένα σήμερα

Οδοντίατροι και ΓεΣΥ - Τα μέχρι τώρα δεδομένα

''Προβλέπεται η ένταξη των οδοντιάτρων στο ΓεΣΥ κατά την Β' φάση εφαρμογής του αλλά δεν είναι δεδομένη μέχρι στιγμής'' τονίζει στην offsite ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, Δρ. Βρασίδας Φιλιππίδης.

Όπως δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης, στην ιστοσελίδα μας, οι οδοντίατροι αναμένουν από τον ΟΑΥ την επανέναρξη των διαβουλεύσεων για να αποφασιστεί αν θα ενταχθούν ή όχι στο ΓεΣΥ.Προβλέπεται να μπούμε στη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, αλλά ακόμα δεν είναι δεδομένο ότι θα μπούμε. Είμαστε σε αναμονή σε ότι αφορά την ενημέρωση από τον ΟΑΥ. Μιλήσαμε πριν ένα χρόνο, δηλώσαμε ότι θέλαμε να εμπλουτίσουν τις υπηρεσίες, αλλά μας είπαν ότι ήταν θέμα προϋπολογισμού και δεν γινόταν. Έτσι προτείναμε τον καθαρισμό, ώστε όλος ο πληθυσμός να επωφεληθεί από αυτόν, καθώς στον αρχικό σχεδιασμό  προβλέπονταν να επωφελούνται μόνο τα παιδιά μέχρι 16 ετών”. 

Συνεχίζοντας ο Δρ Φιλιππίδης αναφέρει: “Από την πλευρά μας θέλουμε να υπάρχουν περισσότερες υπηρεσίες, γιατί ο οδοντίατρος είναι ένας γιατρός που τον χρειάζεται ο καθένας. Θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν πιο σοβαρά υπόψη οι υπηρεσίες μας, για να νιώθει και ο ασθενής ότι επωφελήθηκε, αλλά και ο γιατρός ότι έδωσε τις υπηρεσίες του, γι’ αυτό και προτείναμε και τον καθαρισμό. Αν για τον καθαρισμό δεν πρόκειται να αυξήσουν τον προϋπολογισμό τότε δε θα μπούμε ούτε για αυτόν”. 

Ένας καθαρισμός τον χρόνο προβλέπεται στην Β' Φάση του ΓεΣΥ

Την ίδια στιγμή οι οδοντίατροι αναμένουν από τον Οργανισμό να τους ενημερώσει σχετικά για τον προϋπολογισμό αλλά και τη διαδικασία. “Δεν ξέρουμε ακόμα αν οι δικαιούχοι θα γράφονται σε συγκεκριμένο οδοντίατρο, αν θα εξυπηρετούμε όποιον δικαιούχο παρουσιαστεί ή αν θα μπούμε στην πλατφόρμα. Ήμασταν σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ, τώρα περιμένουμε να συζητήσουμε εκ νέου. Αυτή τη στιγμή η συζήτηση είναι για ένα καθαρισμό τον χρόνο για όλο τον πληθυσμό” δήλωσε ο πρόεδρος των οδοντιάτρων.

Από την πλευρα του ο ΟΑΥ φαίνεται να είναι σύμφωνος για τον καθαρισμό όπως προβλέπει και ο νόμος. Πηγές από τον Οργανισμό αναφέρουν στην Offsite ότι κατά τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ προβλέπεται να καλύπτεται η προληπτική οδοντιατρική, δηλαδή ένας καθαρισμός μια φορά το χρόνο για τον κάθε δικαιούχο. Σε ερώτηση μας για επιπλέον υπηρεσίες, ο Οργανισμός ανέφερε ότι σαν πρώτο στάδιο μπορούν να καλύψουν μόνο την προληπτική οδοντιατρική, ενώ τα επόμενα χρόνια και ανάλογα με τις δυνατότητες που θα υπάρχουν η κατάσταση μπορεί να επαναξιολογηθεί. 

Home