Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι γίνεται μετά τις 6 σερί μέρες απουσίας παιδιών από το σχολείο

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα -
09.12.2021 - 06:00

Τι γίνεται μετά τις 6 σερί μέρες απουσίας παιδιών από το σχολείο

Εκτός τάξης μαθητές χωρίς μάσκα & SafePass - Πότε επεμβαίνει η Αστυνομία

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

9 μέρες έχουν περάσει από τότε που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση για τους μαθητές των Δημοτικών. Συγκεκριμένα, τα παιδιά κατά την είσοδό τους στις σχολικές μονάδες πρέπει να προσκομίζουν SafePass (αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης), ενώ απαιτείται και η χρήση μάσκας.

Στον απόηχο των αντιδράσεων από μερίδα γονέων, ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε προ ημερών το ποσοστό των μαθητών που δεν μεταβαίνουν στο σχολείο λόγω των μέτρων που αποφασίστηκαν.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Συγκεκριμένα, οι απουσίες παιδιών λόγω μη εφαρμογής των μέτρων είναι στο 1,93%. Με αυτό το ποσοστό, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η πλειοψηφία των γονέων έχει συμμορφωθεί αφού σε ποσοστό 98% εφαρμόζονται χωρίς προβλήματα τα νέα μέτρα.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένας μαθητής/τρια μεταβεί στο σχολείο χωρίς τεστ και μάσκα; Πότε μπαίνουν αδικαιολόγητες απουσίες και σε ποιες περιπτώσεις επεμβαίνει η Αστυνομία;

Η Offsite συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες και σας τις παρουσιάζει.

Εκτός τάξης μαθητές χωρίς μάσκα και SafePass

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, κανένας μαθητής/τρια δεν εισέρχεται στην τάξη χωρίς SafePass και μάσκα.

Όσα παιδιά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές οδηγούνται σε κατάλληλο χώρο του σχολείου και είναι υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού. Ακολούθως ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες είτε για να παραλάβουν τα παιδιά είτε για να συμμορφωθούν με τα μέτρα. Μάλιστα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα μέτρα, επεμβαίνει και η Αστυνομία για ενημέρωση των γονέων.

6 αδικαιολόγητες απουσίες επικοινωνεί η Αστυνομία με τους γονείς

Τα παιδιά που προσέρχονται στις σχολικές μονάδες χωρίς SafePass και μάσκα, παίρνουν αδικαιολόγητη απουσία. Με την συμπλήρωση 6 αδικαιολόγητων απουσιών τότε το σχολείο ενημερώνει το επαρχιακό γραφείο του υπουργείου Παιδείας. 

Μιλώντας στην Offsite η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου εξήγησε πως τα παιδιά που βρίσκονται στις ειδικές αίθουσες των σχολείων χωρίς SafePass-μάσκα και δεν μεταβαίνουν οι γονείς να τα παραλάβουν, τότε δε θεωρείται φοίτηση. 

Ερωτηθείς εάν ένα παιδί θα μείνει στην ίδια τάξη μετά τις 6 συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίας η κ. Βασιλείου απάντησε όχι και τόνισε πως «το θέμα στασιμότητας στα Δημοτικά γίνεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις όταν ένα παιδί χάσει σχεδόν όλη την χρονιά εξαιτίας συγκεκριμένου σοβαρού λόγου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως τα επαρχιακά γραφεία του υπουργείου Παιδείας καλούν την Αστυνομία, όπου αυτή με τη σειρά της επικοινωνεί με τους γονείς.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του στην Offsite ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, υποστήριξε πως η κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά και όπου προκύπτει αδίκημα προχωρούν σε καταγγελίες αφού πρώτα προηγηθεί προσπάθεια συμμόρφωσης των γονέων με τα διατάγματα. 

«Εξαρτώνται όλα από τα γεγονότα. Η μη χρήση μάσκας είναι ποινικό αδίκημα. Εάν δούμε ότι γονέας που διαπράττει ποινικό αδίκημα και οδηγεί και το ίδιο το παιδί να διαπράξει το ίδιο, τότε γίνεται καταγγελία».

Ωστόσο, όπως μας ανέφερε ο κ. Ανδρέου, στόχος είναι με την επέμβαση της Αστυνομίας να συμμορφωθούν οι πολίτες και όχι να γίνονται καταγγελίες. 

Home