Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι ισχύει για τις διελεύσεις στα οδοφράγματα - Όλα τα μέτρα

Offsite Team -
21.01.2022 - 10:23

Τι ισχύει για τις διελεύσεις στα οδοφράγματα - Όλα τα μέτρα

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν οι διελεύσεις από οδοφράγματα

Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν οι διελεύσεις από τα οδοφράγματα, εξαιτίας της πανδημίας και τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί προσαρμόζονται αναλόγως, με ισχύ από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν την Πέμπτη τα Ηνωμένα Έθνη.

Σε γραπτή δήλωση που αποδίδεται στον εκπρόσωπο των ΗΕ αναφέρεται ότι  "με βάση τη συμφωνία του Τουρκοκυπρίου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και του Ελληνοκύπριου ηγέτη, Νίκου Αναστασιάδη, της 2ας Ιουνίου, η Τεχνική Επιτροπή Υγείας αξιολογεί συνεχώς τη δυναμική επιδημιολογική κατάσταση και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται στα σημεία διέλευσης, ανάλογα με την περίπτωση".

Προστίθεται ότι με βάση την αξιολόγηση της Επιτροπής της 19ης Ιανουαρίου 2022, η κατάσταση προσδιορίζεται ότι θα παραμείνει στο Επίπεδο 3 (βαθύ κόκκινο) και προσαρμοσμένα μέτρα θα εφαρμοστούν σε όλα τα σημεία διέλευσης από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου (9 π.μ.).

Με βάση τα νέα μέτρα απαιτείται αρνητικό PCR ή rapid test  7 ημερών για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με τα εμβόλια AstraZeneca, Moderna ή Pfizer-BioNTech 14 ημέρες μετά τη 2η δόση τους.

Η περίοδος ισχύος αυτών των εμβολίων θεωρείται ότι είναι μέχρι τους 7 μήνες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του αρχικού εμβολιασμού ή από τη λήψη αναμνηστικού εμβολίου.

Αρνητικό PCR ή rapid 7 ημερών απαιτείται και για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με τα εμβόλια Sinovac, Sinopharm, Sputnik και Johnson&Johnson 14 ημέρες μετά τη 2η δόση τους (1η δόση στην περίπτωση της Johnson&Johnson).

Η περίοδος ισχύος για αυτά τα εμβόλια θεωρείται ότι είναι μέχρι 3 μήνες από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του αρχικού εμβολιασμού ή από τη λήψη αναμνηστικού εμβολίου. Το ίδιο ισχύει και για παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών, ανεμβολίαστους μαθητές Λυκείου και άτομα που κατοικούν στον Κάτω Πύργο.

Απαιτείται αρνητικό PCR 72 ωρών ή 48ωρo rapid για μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω και εμβολιασμένα άτομα που δεν έχουν λάβει αναμνηστική δόση μετά τη λήξη της περιόδου ισχύος του εμβολίου, όπως περιγράφεται παραπάνω.

ΚΥΠΕ

Home