Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι ισχύει σήμερα για SMS - Πόσα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι

Offsite Team -
02.05.2021 - 07:00

Τι ισχύει σήμερα για SMS - Πόσα άτομα στο πασχαλινό τραπέζι

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εξαιρέσεις για σήμερα Κυριακή του Πάσχα έδωσε το Υπουργείο Υγείας. Θυμίζουμε ότι τα SMS σήμερα είναι 2 και στα σπίτια επιτρέπονται μέχρι 10 άτομα για το Πασχαλινό τραπέζι. Το κέφιου αρχίζει στις 9:00 το βράδυ.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε σημαντικές διευκρινίσεις για το ισχύει για σήμερα με SMS και επισκέψεις στα σπίτια.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Δείτε πιο κάτω αναλυτικά τι ισχύει:

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η μετακίνηση προσώπων δύο φορές με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 και για το εύλογο χρονικό διάστημα των 3 ωρών την φορά.

Ο σκοπός της κάθε μετακίνησης μπορεί να είναι:

  • διαφορετικός για τις δύο περιπτώσεις (2 διαφορετικές κατηγορίες μηνύματος) σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ημέρας. Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων το μεσημέρι και αποστολή SMS 6 για μετακίνηση για σκοπούς φυσικής άσκησης το απόγευμα.
  • ίδιος σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ημέρας. Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων το μεσημέρι και αποστολή SMS 5 για μετάβαση για παροχή φροντίδας σε άτομο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.
  • ίδιος σε συνεχόμενες χρονικές περιόδους (ανανέωση χρόνου). Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων και αποστολή SMS 5 για παραμονή στον ίδιο χώρο για επιπλέον 3 ώρες.

Και για τις τρεις πιο πάνω περιπτώσεις και νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα σ το 8998, η μετακίνηση επιτρέπεται για συνολικά 6 ώρες ανά άτομο.

Όλες τις υπόλοιπες μέρες, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998.

Μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η παρουσία σε οικία προσώπων, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

Για παράδειγμα, εάν σε μια οικία οι μόνιμα διαμένοντες είναι 3 άτομα, μπορούν να φιλοξενήσουν επιπλέον 7 άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, ή εάν σε μια οικία οι μόνιμα διαμένοντες είναι 6 άτομα, μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 4 άτομα, περιλαμβανομένων των παιδιών.

Όλες τις υπόλοιπες ημέρες, η παρουσία προσώπων σε οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων απαγορεύεται.

Μέχρι και τις 9 Μαΐου, επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε άλλο ιδιόκτητο υποστατικό (π.χ. εξοχική κατοικία, κτλ) στην Επαρχία μόνιμης διαμονής ή/και σε άλλη Επαρχία εκτός της μόνιμης διαμονής, με αποστολή γραπτού μηνύματος με επιλογή του αριθμού 8. Η μετακίνηση μπορεί να ολοκληρωθεί είτε αυθημερόν εντός του εύλογου χρονικού διαστήματος των 3 ωρών και κατά τις επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης είτε σε άλλη μέρα κατά τις επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης (5 το πρωί μέχρι 9 το βράδυ). Νοείται ότι σε περίπτωση επιστροφής στον χώρο μόνιμης διαμονής σε διαφορετική μέρα από την αρχική μετακίνηση, απαιτείται η αποστολή γραπτού μηνύματος με επιλογή του αριθμού 8.

Home