Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τι λέει ο Σύνδεσμος Γονέων για την απόπειρα απαγωγής

Offsite Team -
25.09.2019

Τι λέει ο Σύνδεσμος Γονέων για την απόπειρα απαγωγής

Thumbnail
Σύνδεσμος Γονέων και Διεύθυνση του Δ΄ Δημοτικού Αγλαντζιάς ενήργησαν άμεσα για προστασία των παιδιών

Ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Δ’ Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς, διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου και τους εμπλεκόμενους φορείς, ενεπλάκη άμεσα σε ενέργειες και διαβήματα για την προστασία και ασφάλεια όλων των παιδιών, σχολιάζοντας δημοσιεύματα, όσον αφορά άγνωστο άντρα που προσέγγισε δύο παιδιά του σχολείου μετά τις 1:05 μ.μ., έξω από το σχολικό κτήριο.

 

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος διαβεβαιώνει επίσης ότι «μέσω συντονισμένων προσπαθειών όλων των εμπλεκομένων, τα μέτρα ασφάλειας και φρούρησης στις εισόδους του σχολείου ενισχύθηκαν σημαντικά, με πολλαπλούς τρόπους, από πολλαπλούς φορείς».

Σε σημερινή ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος γονέων χαρακτηρίζει «εντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες» τις διάφορες δηλώσεις γονέων του σχολείου, που κυκλοφόρησαν τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και αφορούσαν στην ενημέρωσή τους, στις απουσίες παιδιών λόγω έντονης ανασφάλειας, καθώς και στα μέτρα που λήφθηκαν.

 

«Τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν περισσότερη ανασφάλεια σε γονείς και παιδιά και διασύρουν άδικα το όνομα του σχολείου και του Συνδέσμου Γονέων», προσθέτει.  

Επίσης, ο Σύνδεσμος Γονέων αναφέρει ότι «μαζί με την Διεύθυνση, το Υπουργείο Παιδείας, τους Σχολικούς Εφόρους του σχολείου, τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, τον Παρατηρητή της γειτονιάς και την Αστυνομία προέβησαν άμεσα σε σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κρίσης», προσθέτοντας ότι το σχέδιο περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την άμεση ενημέρωση των γονέων και την παρότρυνση για υπενθύμιση προς τα παιδιά των βασικών κανόνων ασφάλειας για την προστασία τους.  

«Όπως είναι αναμενόμενο και λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποια μέτρα δεν μπορούσαν να γνωστοποιηθούν σε όλο τον πληθυσμό των γονέων του σχολείου (περί τα 800 άτομα), λόγω της φύσης της κατάστασης», προσθέτει.  

Αναφέρει επίσης ότι «κανένας γονέας/κηδεμόνας ή εκπρόσωπος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν απευθύνθηκε στον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων, για την ακριβή διευκρίνιση των οποιονδήποτε διαβημάτων που έχουν παρθεί».  

Τέλος, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Δ’ Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς αναφέρει ότι ενήμεροι για τα διαβήματα ήταν το ΥΠΠΑΝ, η Ομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης καθώς και η ΠΟΕΔ.

ΚΥΠΕ

 

Home